Henk Krol zwaar teleurgesteld in Youp van ’t Hek: ‘Bel me gewoon’

Henk Krol koestert gevoelens van diepe teleurstelling voor Youp van ’t Hek. De cabaretier heeft ooit een pittige grap gemaakt over de oud-politicus en dat heeft hij hem nooit vergeven. “Bel gewoon!”

Henk Krol en Youp van 't Hek © SBS 6, NPO

Het politieke leven van Henk Krol is altijd turbulent geweest vanwege de vele schandaaltjes. Daarom is hij ook vaak het mikpunt van spot geweest, maar veel BN’ers hebben een zeer beperkt incasseringsvermogen. Zo is Henk het nooit vergeten dat Youp van ’t Hek een grapje over hem heeft gemaakt.

Getroffen door Youp

Henk deed zijn beklag gisterenavond in de talkshow HLF8, waar het ging over omgaan met kritiek. “De eerste keer dat je negatieve kritiek krijgt, blijft je wel bij. Daarna echt… Het interesseert me helemaal niks meer, ténzij ik kritiek krijg van iemand die ik hoog heb zitten.”

Dan noemt hij het voorbeeld van Youp. “Ik weet dat ik een keer een heel negatieve kritiek kreeg van Youp van ’t Hek en ik heb Youp héél hoog zitten. Ik vind zijn columns geweldig. Dat trof mij, dat vond ik vervelend.”

Frauderende Henk?

Het komt allemaal door de berichtgeving van de media over zijn vermeende gesjoemel, aldus Henk. “Ik ben natuurlijk ooit in het nieuws gekomen alsof ik subsidies zou hebben gefraudeerd en weet ik veel wat allemaal. Later is allemaal bewezen dat er niets van waar is.”

Dat is hem lang blijven achtervolgen, legt Henk uit. “Het nieuws zelf is voorpaginanieuws en groot bij de dagbladen, maar het feit dat je bent vrijgesproken en er niets aan de hand is, heeft bij De Telegraaf niet eens in druk in de krant gestaan en op de website zo’n klein stukkie.”

‘Bel gewoon!’

Youp heeft hem dat ook lang nagedragen, aldus Henk. “Ik vind Youp van ’t Hek zo vervelend, want ik denk: waarom belt die man mij niet op? Ik had een tweet geschreven dat er op het station, want ik ging toen van Eindhoven naar Den Haag toe, iemand werd gearresteerd. Dat vond ik heel opmerkelijk dat iemand op het station gearresteerd werd.”

En toen? “”Toen schreef Youp: ‘Ja, inderdaad heel gek, want de grootste crimineel zat in de trein zelf en die schreef er een tweet over.’ Toen dacht ik: nou, nou, nou, nou, nou, je weet helemaal niet wat er aan de hand is. Toch zit dat je dan dwars. Dan denk je: het is zó onwaar en zó oneerlijk.”

Brief geschreven

Het zat Henk allemaal zó hoog dat hij zelfs besloot om een brief te sturen naar de cabaretier, maar die zit natuurlijk helemaal niet te wachten op epistels van lichtgeraakte BN’ers.

“Ik heb hem een brief geschreven en toen kreeg ik een heel onplezierige brief terug.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Henk Krol in paniek om een grapje van Youp van 't Hek. Lichtgeraakt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen