Tim Hofman ergert zich aan types als ‘horrorbuuf’ Marije Knevel

Marije Knevel zet haar buurt in Amsterdam zó op stelten met haar horrorverbouwing dat de bovenbuurvrouw helemaal is leeggelopen in Het Parool. Tim Hofman snapt die frustraties wel…

Tim Hofman en Marije Knevel © RTL, NPO

Eén ding is zeker: het is niet erg inlevend dat Marije Knevel allerlei hysterisch blije Insta-posts over haar verbouwing plaatst, in de wetenschap dat haar bovenbuurvrouw er zo ongeveer aan onderdoor gaat. Mevrouw Marieke Josselet en haar dochter wonen al maanden boven een bouwput, omdat Marije wil onderkelderen voor wat extra vierkante meters.

Horrorbuuf Marije

Marieke luidt nu de noodklok in een interview met Het Parool, waarin ze overigens nadrukkelijk níet de naam van Marije noemt. Wel roept ze de verantwoordelijken op om paal en perk te stellen aan ‘het systeem waarin mensen met veel geld alles kunnen kopen en zo nog rijker kunnen worden’.

Terwijl Marije lekker druk is met haar blije berichtjes op social media, kampt Marieke door die verbouwing met verzakte muren en lekkages. En erger nog? Ze heeft geen moment rust meer in haar huis. En dat al het hele jaar lang.

Tim ook pissig

Dichtbevolkte steden moeten dit soort vergunningen niet meer afgeven, vindt Marieke. “Er wordt op deze manier geen ruimte voor anderen gecreëerd, maar alleen maar meer ruimte gegeven aan mensen die al een prima plek hebben.”

BNNVARA-ster Tim Hofman blijkt ook een Marije Knevel-achtig typeje naast zich te hebben wonen. Hij deelt in zijn Insta-stories de ongelooflijke takkeherrie die er van zijn buren komt. Net als Marije’s buurvrouw heeft hij daardoor nauwelijks een moment rust in zijn eigen woning.

Airbnb

Wat moet er met de Marije-achtigen gebeuren? “Ik stem komende verkiezingen op de partij die verplicht stelt dat degene die langdurig verbouwt een Airbnb voor de buren moet betalen”, schrijft Tim.

Hij vervolgt: “Mijn buren hebben het netjes aangegeven en het duurt medium lang maar soms duurt dit weken of maanden omdat een vastgoedbobo een pandje gekocht heeft of iets dergelijks.”

Marije zwijgt

Overigens weigert Marije op haar Insta te reageren op mensen die haar confronteren met de overlast die ze veroorzaakt. “Dat boeit haar niks. Dat negeert ze gewoon”, zegt ene Ramona in het reactieveld.

Als ene Jerry opmerkt dat hij ook tussen twee panden woont waar ze ‘al bijna twee jaar’ Marije-achtige verbouwingen hebben, antwoordt ze wél: “Dan zullen zij vrees ik ook erg veel tegenslag hebben gehad. Daar wordt niemand blij van. 😥”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Marije Knevel terroriseert bovenbuurvrouw. Tijd voor compensatie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen