William Rutten onthult waarom hij is vertrokken bij RTL Boulevard

BN’er-fotograaf William Rutten was jarenlang te zien aan de desk van RTL Boulevard, maar zit tegenwoordig bij de minder bekeken concurrent: Shownieuws. Vanwaar die keuze?

William Rutten © SBS 6

Een transfer van RTL Boulevard naar Shownieuws is een beetje als overstappen van Feyenoord naar FC Volendam. Toch zijn er talloze tv-deskundigen die voor dit pad hebben gekozen, ongetwijfeld vaak uit financiële motieven. Eén van die overstappers is sterfotograaf William Rutten, die vrijwel elke BN’er voor zijn lens heeft gehad.

Ondergewaardeerd

Waarom heeft William die overstap gemaakt? Hij onthult het in de Nieuwe Revu. “Ik zat al een aantal jaren bij RTL Boulevard, en ik wilde graag een serie maken waarin ik bekende mensen zou confronteren met foto’s uit mijn archief.”

Hij vervolgt: “Dat werd bij Boulevard een beetje op de lange baan geschoven en toen vroeg Shownieuws of ik interesse had om daar direct na afloop van een concert live iets te komen vertellen over de foto’s die ik daar had gemaakt. Interactiever kan bijna niet!”

Oftewel: William voelde zich ondergewaardeerd bij RTL.

Showbizzrubriekje

Shownieuws geeft William de ruimte. “Mijn foto’s alleen maar in een krant of bij een showbizzrubriekje op internet plaatsen, dat geeft mij niet genoeg voldoening meer. In Shownieuws kan ik vertellen hoe de foto’s gemaakt zijn, hoe de dynamiek was, hoe de sfeer in de zaal was, hoe de artiest zich gedroeg.”

Dát is wat William aan de mensen wil vertellen. “Een foto komt dan tot leven en dat vond ik de allermooiste kans die ik kon krijgen. Ik heb een nieuwe manier gevonden om fotografie bij de mensen te brengen, om het naar deze tijd te trekken.”

Geen ruzie

En William mocht van Shownieuws ook de online serie Op De Gevoelige Plaat maken. “Een geweldige internetserie die uiteindelijk ook nog op televisie is gekomen in de zomertijd.”

Is hij boos op dat volk van Boulevard? Nee, dat niet. “Bij Boulevard ben ik gelukkig niet met ruzie vertrokken, ik kijk het ook graag en vind het nog steeds een geweldig programma. Sterker nog: ik heb ook gewoon de persfoto’s gemaakt, ik heb een goede band met de medewerkers van Boulevard.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen