‘Er waren mensen op Gordons verjaardag die ik niet mag noemen’

Gordon heeft zijn 55ste verjaardag gisterenavond gevierd in zijn penthouse in Amsterdam met maar liefst zeventig vrienden. Maar wie waren zijn mysterieuze gasten? “Ik mag het niet noemen.”

Gordon en William Rutten © William Rutten, SBS

Het verjaardagsfeest van Gordon werd gisterenavond zeer uitbundig gevierd in zijn Amsterdamse penthouse, dat nog altijd te koop staat voor 3 miljoen euro. Het tv-programma Shownieuws had er een cameraploeg heen gestuurd en die maakten vanaf beneden wat shots van Gordons terras en ze filmden ook enkele aankomende gasten.

Diner van Den Blijker

Topfotograaf William Rutten was er ook bij en hij zat aan de desk van Shownieuws. “Zijn hele woonkamer was omgetoverd tot restaurant en daar zaten zeventig vrienden die bediend werden tijdens een fantastisch diner, bereid door Herman den Blijker. Een paar gangendiner. Hij zag er persoonlijk op toe dat zijn keukenbrigade dat allemaal serveerde.”

De avond begon met een ‘heel mooie’ toespraak, aldus WIlliam. “Twee jaar geleden vierde hij ook zijn verjaardag bij hem thuis en daar kwam toen een heel abrupt einde aan. Het was pas net een half uur bezig en toen kwam het nieuws binnen over Peter R. de Vries. Dat was voor iedereen zo’n shock dat iedereen meteen naar huis wilde.”

Genieten van het leven

Daar stond Gordon even bij stil. “Bij de verschrikkelijke impact die dat heeft gehad. Hij zegt: ‘Twee jaar later is mij ook van alles weer overkomen, maar laten we vooral genieten van het leven. We zeuren heel dingen die niet leuk zijn en niet goed zijn in het leven, maar wees blij dat je elk jaar weer een jaartje ouder mag worden.’”

Hij vervolgt: “Dat heeft hij gedaan met een heel aantal mensen bij hem thuis die heerlijk eten voorgeschoteld kregen. Ik ben eigenlijk voor het hoofdgerecht al vertrokken.”

Mysterieuze gasten

Waren er ook BN’ers te gast? “Ja, Patricia Paay zag ik lopen. Ook wat mensen die ik niet ga noemen om redenen dat het even niet kan. Wie zag ik nog meer? Monique des Bouvrie.”

Huh, wie zijn deze mysterieuze gasten op de verjaardag van Gordon? Presentatrice Dyantha Brooks begrijpt niets van wat William hier ter sprake brengt: “Dat moet je even uitleggen. Sorry?”

William: “Nee, dat ga ik ook niet uitleggen, want dan doe ik het alsnog.”

Dyantha: “Maar er zijn daar mensen waarvan je niet kunt zeggen dat ze er zijn?”

William: “Eh, die er even waren… Ja, ja, ja, dat klopt ja.”

Geen nieuwe liefde

Er was in elk geval geen nieuwe liefde van Gordon, aldus William. En die Evan waar hij laatst mee op de foto ging dan? “Nee, volgens mij is dat geen nieuwe liefde. Ja, iedereen met wie hij op de foto gaat, wordt gelijk bestempeld als nieuwe liefde. Net als dat iedereen vraagt over die hondjes.”

“Dat is een heel simpel verhaal. Hij zegt: ‘Zodra ik die hondjes plaats, zijn er mensen die het heel leuk vinden óf die zeggen dat ik ze niet moet promoten, omdat iedereen dan die hondjes gaat kopen.’ Hij promoot ze dus niet meer, maar wil het ze ook niet meer aandoen om steeds in het vliegtuig heen en weer te vliegen, omdat dat ook niet goed voor ze is.”

Die hondjes zijn dus ’thuis’, maar waar is tegenwoordig Gordons thuis? “Hij zit gewoon nog steeds gelukkig in Dubai.”

Geen Patty

Patty Brard zat naast William en was overduidelijk níet uitgenodigd voor Gordon. Die vriendschap lijkt dus ernstig bekoeld te zijn. Niet zo gek ook, want ze laat zich in Shownieuws regelmatig kritisch uit over haar vroegere collega.

De aanwezigheid van Patty had overigens wel vuurwerk op kunnen leveren, want het schandaal rondom haar dat nu al maanden in de lucht hangt, zou zomaar eens Patricia als bron kunnen hebben. En die was dus ook van de partij…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

William Rutten zegt dat er mensen op Gordons verjaardag waren die hij niet mag noemen. Relevant dat hij dat zegt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen