Quote-journalist hangt zeikende Youp van ’t Hek op: ‘Dat gedréin!’

Schrijver en journalist Joost van Kleef heeft een keer zó’n ontzettend zeikende Youp van ’t Hek aan de lijn gehad, dat hij op een gegeven moment de hoorn erop gooide. “Dat gedréin!”

Youp van 't Hek © RTL

Joost van Kleef was in 2011 al zo’n tien jaar als journalist verbonden aan de Quote toen hij de opdracht kreeg om Youp van ’t Hek te interviewen. Het verliep moeizaam: net als Matthijs van Nieuwkerk wilde de cabaretier zich alleen laten interviewen per e-mail. Maar zelfs dat werd hem te veel: “Ik wil een interview en geen mailuitwisseling!”

Boze Youp

De totstandkoming verliep moeizaam, maar toch was het uiteindelijk een leuk interview geworden, vertelt Joost in het vakblad Villamedia. “Dat vond ook Van ’t Hek. Tot hij een paar dagen later belde: ‘Boven het interview staat ‘Youp spreekt’. Dat moet worden: ‘Youp mailt’. Want wij hebben elkaar nooit gesproken.”

Youp had weliswaar een punt, aldus Joost, maar de Quote lag toen al op de drukpers. “Ik legde de situatie door de telefoon aan de cabaretier uit. Hij werd, in mijn herinneringen, opstandig, boos en vooral, onredelijk. Want de kop moest en zou worden gewijzigd.”

‘Hij bleef razen!

Nog nooit had Joost zoiets meegemaakt. “Je zou kunnen zeggen: tien jaar lang ben ik journalist geweest zonder gedoe van geïnterviewden aan het mijn hoofd.”

Nou, Youp maakte er een héle poeha van. “Toen Van ’t Hek maar door bleef razen en ik voor de zoveelste keer uit probeerde te leggen, dat wat hij wilde, simpelweg niet meer kon, maakte ik een fout.”

‘Dat gedréin’

Wat dan? “Ik verloor mijn geduld. Ik gooide de hoorn op de haak. Ik was het zo zat. Dat gedrein. En ik was het ook helemaal niet gewend dat mensen boos werden op mijn werk.”

Al met al heeft Joost daarna nooit meer de behoefte gehad om Youp te interviewen. “En bij Quote heb ik na Van ’t Hek bijna nooit meer gedoe gehad met iemand over een interview.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Youp en Matthijs laten zich interviewen per e-mail. Had u nog zin gehad als interviewer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen