Vriendin Tim Hofman wil nieuwe badkamer: ‘Is nu net sociale huur!’

Lize Korpershoek, de vriendin van Tim Hofman, heeft haar volgers op een ongevoelige manier laten weten dat ze haar badkamer wil laten verbouwen. “Het lijkt nu net op sociale huur!”

Lize Korpershoek © Instagram

Met een eigen woning in het peperdure Amsterdam behoort Lize Korpershoek tot de happy few. Hoe ze de hypotheek betaalt? Ze is vooral bekend als vriendin van Tim Hofman, maar is daarnaast ook nog documentairemaker en influencer. Zo heeft ze met wat gesponsorde Instagram-stories haar halve huisraad bij elkaar geïnfluenced.

Hoppa, hoppa

Kennelijk wil Lize nu ook al een badkamer die tot aan het laatste tegeltje gesponsord is, want ze deelt in drie stories haar wens om de natte ruimte eens grondig aan te pakken. “Oké, welkom in mijn badkamer. Ik doe even de groothoeklens. Dan lijkt hij groot, maar het is dus een heel klein badkamertje. Hoppa, hoppa, hoppa”, zegt ze.

Nu Lize binnenloopt met al haar BN’er-klusjes, kan ze het anderzijds ook gewoon zelf betalen. “Ik heb een belastingmeevaller gehad en toen dacht ik: laat ik daar iets goeds mee doen, namelijk mijn badkamer verbouwen, want daar had ik geen geld meer voor toen ik dit huis kocht, dus twee vragen: een goede aannemer, en: heeft iemand tips hoe je dit aanpakt?”

Dubbeltje

Lize begint haar oproep met een vooroordeel over aannemers. “Ik ben op zoek naar iemand die fantastisch vriendelijk is, want ik vind aannemers vaak niet zo vriendelijk. Een fantastisch vriendelijke aannemer die mijn badkamer wil komen verbouwen. Het is een zeer klein badkamertje.”

Oftewel: Lize wil een aannemer die het voor fantastisch vriendelijke prijzen – of liever: geheel gesponsord – komt opknappen. Ze wil kennelijk weer eens voor een dubbeltje op de eerste rij zitten; laatst deed ze ook al een oproep voor een uitstékende schoonheidsspecialiste, maar dan wél eentje die vooral niet te veel in rekening brengt.

Sociale huur

Lize slaat de plank mis als ze haar ietwat gedateerde badkamer laat zien met daarbij de tekst: ‘Hier even een tour door deze 1990 sociale huurwoning badkamer’. En in sociale-huurwoning-vibes heeft Lize dus kennelijk absolúút geen zin meer.

Het trekken van die vergelijking wijst natuurlijk op een compleet gebrek aan besef van privilege. Heel leuk dat Lize een koopwoning heeft en dat ze de boel grondig kan laten verbouwen, maar dit is behoorlijk neerbuigend voor al die mensen die wél zijn aangewezen op een sociale huurwoning en die níet in staat zijn om hun ‘lelijke’ badkamer te laten renoveren.

Ongelijkheid

Met haar vergelijking legt Lize onnodig de nadruk op de sociale ongelijkheid in ons land, die sterk tot uiting komt op de woningmarkt. Door te impliceren dat een badkamer in een sociale huurwoning minderwaardig is, draagt ze bovendien bij aan de negatieve stereotypen over de sociale huursector en de mensen die daarop aangewezen zijn.

Juist van Lize, die samen met haar vriend continu met de vinger naar anderen wijst, zou je verwachten dat ze íets meer rekening houdt met de gevoelens van anderen. Ach, zolang Lize haar nieuwe badkamer maar bij elkaar kan laten sponsoren… Misschien die hysterische gozer van Tegeldepot?

Lize reageert

Update donderdag 6 juli, 07.05 uur – Lize reageert en stelt dat haar opmerking over sociale huurwoningen verkeerd is geïnterpreteerd. “Hoi! Ik bedoelde eigenlijk dat het echt een sociale huur woning is. Dat jij daar iets negatiefs inleest zegt meer over jou. Het is gewoon een hele degelijke badkamer die lekt en rommelt en aan vervanging toe is.”

Ze voegt daar aan toe:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Lize Korpershoek vergelijkt haar gedateerde badkamer met iets dat je in 'sociale huur' aantreft. Gebrek aan empathie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen