Angela de Jong na tv-confrontatie: ‘Marcel & Gijs zijn een beetje laf’

Angela de Jong vindt het laf dat haar grootste criticaster Marcel van Roosmalen tijdens hun confrontatie in Marcel & Gijs zo timide was, maar een dag later wél weer begon te trappen.

Marcel van Roosmalen, Gijs Groenteman en Angela de Jong © SBS 6

Het begint een beetje een patroon te worden bij Marcel van Roosmalen: op papier en in podcast is hij heldhaftig, maar tijdens daadwerkelijke confrontaties met zijn opponenten is hij behoorlijk timide. Het gebeurde al tijdens zijn clash met Wilfred Genee en René van der Gijp in Vandaag Inside, en laatst dus ook met Angela de Jong in zijn eigen talkshow.

Een beetje laf

Na jarenlang tegen Angela aan getrapt te hebben, was Marcel tijdens zijn daadwerkelijke ontmoeting met Angela eigenlijk heel lief voor haar. Maar een dag later, zonder Angela tegenover zich, begon het weer: hij verweet haar ‘raar gedrag‘ te vertonen. En afgelopen weekend noemde hij haar nog ‘een varkentje in de olie‘.

SBS 6-ster Manuel Venderbos in de nieuwste aflevering van de AD Mediapodcast: “Ik vond ze een beetje laf.”

Angela daarop: “Ja, ik ook.”

Manuel: “Ga er dan volle bak met gestrekt been in. Lees dan je hardste column voor die je ooit hebt ge…”

Angela: “Volle bak, kom maar, met gestrekt been. Kan.”

Poezelige opmerkingen

Dat gebeurde niet. Manuel: “Het kwam niet verder dan een paar laffe, poezelige opmerkinkjes, van: ‘Nou, nu is het 3-0 voor jou. Nu is het 5-1.'”

Angela: “Ja, ik had ook denk ik meer de confrontatie à la Johan Derksen verwacht, op de een of andere manier. Maar misschien ook niet hun stijl. Kan. Dan moeten ze dat vooral ook niet doen.”

Mediajournalist Dennis Jansen: “Nou ja, dat gebeurde natuurlijk eigenlijk ook niet toen hij een confrontatie had met Van der Gijp en Genee. Toen was Marcel van Roosmalen eigenlijk ook niet… Toen was hij achteraf wel heel boos, begreep ik.”

‘Niet zo sterk’

Manuel: “Ja, en dan de volgende dag in de podcast wél.”

Angela: “Ja, dat vind ik ook niet zo heel sterk. Dan heb ik liever Johan Derksen die gewoon een afloop zegt van: ‘Ik had mijn dag niet.’ Weet je wel, of: ‘Ik was gewoon niet zo goed. Ik had mijn feiten niet op orde’, of wat dan ook. Zeg dat dan gewoon.”

Hoe waren de heren na de uitzending? Angela: “Nou ja, net als van tevoren, het was prima. Ze waren heel aardig. Ze kwamen ook heel uitgebreid een praatje maken van tevoren. Wat mij nog verbaasde, want ik zei van: ‘Die mannen van VI die zie je nooit van tevoren.’ Je zit vaak met de andere gasten in de schmink en de heren hebben hun eigen kleedkamer.”

Drie kwartier

Johan Derksen zie je hooguit tien minuten van tevoren, aldus Angela. “Maar ja, Marcel en Gijs waren er echt al drie kwartier van tevoren. Toen liepen ze rond te drentelen. En ze lieten zich daar ook opmaken. Dus ja, we hadden al elkaar uitgebreid gesproken van tevoren. Waar ik me dus echt over verbaasde. Dat doe je zelfs met een Jeroen Pauw of een Eva Jinek niet.”

Wat dan? “Die zeggen echt wel even hallo en hoi, maar die houden zich ook echt wel afzijdig van hun gasten om gewoon het gesprek aan tafel zo onbevangen mogelijk te houden. Want je kan moeilijk zeggen: ‘Ja, maar je vertelde me net al dat.’ En anders voelt het toch een beetje alsof je het kunstje opnieuw doet. Ieder kiest zijn eigen stijl, denk ik dan. Toch?”

‘Altijd dat gel*l’

Maarten Bloem, tot voor kort hoofdredacteur van Playboy, heeft het ook wel een beetje gehad. Hij vindt het onophoudelijke gemopper van Marcel over Angela een beetje vermoeiend worden.

“Altijd dat gelul over huisvrouw dit dat ze heeft gewoon bulletje film en tv en haar recensies zijn ok. Wie heeft jou gescheten denk ik dan?”, twittert hij.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen