Angela de Jong basht Johnny de Mol: ‘Woonwagenkamp is jaloers!’

Angela de Jong basht Johnny de Mol om het overhemd dat hij dit weekend aanhad in de eerste aflevering van zijn tv-show De Kwis met Ballen. “In menig woonwagenkamp zijn ze er jaloers op!”

Angela de Jong en Johnny de Mol © RTL, SBS

Na het HLF8-debacle is Johnny de Mol terug op televisie met een vrij eendimensionele spelshow: De Kwis met Ballen. Als kandidaten een quizvraag niet goed beantwoorden, dan worden ze door een grote gele bal in het water geduwd. Klinkt heel erg inhoudsloos en dat is het ook. De première werd matigjes bekeken.

Grondige hekel

Angela de Jong heeft het ook langs zien komen en is niet onder de indruk. De tijgerhaai van het AD vindt het nieuwe programma ‘infantiel’. Het is heel erg jaren negentig, schrijft ze in haar column. “Anno 2023 durft niemand hier nog mee aan te komen. Alleen een kleuterzender misschien. En SBS dus.”

Het is zó slecht, vindt Angela. “Als Johnny dit programma niet zou presenteren, had ik de stelling aangedurfd dat John de Mol De kwis met ballen speciaal heeft verzonnen om een presentator met wie hij nog een appeltje te schillen had publiekelijk te straffen. Iemand aan wie hij een grondige hekel heeft.”

Woonwagenshirt

Kennelijk had de stylist van Johnny nog wél een appeltje met hem te schillen, zal Angela ongetwijfeld denken. Ze vindt het Allsaints-shirt ter waarde van 159 euro dat de presentator aanhad namelijk afzichtelijk en een heel goedkope uitstraling hebben.

Angela: “Die man had tot voor kort een eigen talkshow. En nu staat hij in een overhemd waar ze in menig woonwagenkamp jaloers op zijn plichtmatige zinnetjes op te dreunen als ‘ik moet het nu van jullie weten’ en ‘we gaan de antwoorden locken’.”

Stellen dat ze in het woonwagenkamp jaloers zijn op het afzichtelijke overhemd van Johnny is natuurlijk wel een beetje stigmatiserend. Die zitten écht niet op zo’n bloemetjesshirt te wachten. Nou ja, tenzij er nog wat exemplaren van de vrachtwagen gevallen zijn dan…

Wat zegt Harry?

Wat zegt criticus Harry Vermeegen van de nieuwe show van Johnny? Ook hij is niet onder de indruk, vertelt hij op zijn opiniekanaal. “Dieper dan dit, lager dan dit, kunnen ze niet zakken. Nou, vrienden… Het is werkelijk ongelofelijk, onvoorstelbaar. Zo lullig, zo truttig. En die bagger zenden ze dan weer uit bij Talpa. En ik kan het gewoon niet volgen!”

Hij vervolgt: “Ik kan niet volgen hoe het dan gaat in zo’n vergadering. Dat je hiermee komt en dat dan niet één iemand zegt daar, of de John zelf: ‘Nou, nee! Nou, nee! Nee, nee, nee, nee! Dit gaat veel te ver, vrienden! Dit gaan we niet doen! We hebben al zoveel flops achter onze naam staan, dit gaat niet door!’ Nee, niemand. Niemand! En gewoon uitzenden!”

Enorme afgang

Dat Johnny zich hieraan verbindt, vindt Harry nog het vreemdst. “Wat ik helemaal niet kan volgen is die Johnny de Mol. Die heeft net een enorme afgang gehad met HLF8 en die is een tijdje even onder de radar geweest en die gaat dan weer werken aan z’n comeback. En dan moet dit de grote triomfantelijke terugkeer zijn! O, o, o…”

“Denkt hij dan niet bij zichzelf: hier moet ik niet aan beginnen? Laat ik wachten op een programma dat bij mij past? Wat een ellende!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het shirt van Johnny de Mol mooi?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen