Catherine Keyl niet in voetsporen Viola Holt: ‘Thierry Baudet? Nee!’

Catherine Keyl moet er niet aan denken om net als haar vroegere 5 Uur Show-boezemvriendin Viola Holt aan te schuiven in de Thierry Baudet-talkshow Forum Inside. “Néé!”

Viola Holt en Catherine Keyl © YouTube, SBS

Viola Holt heeft in de coronacrisis een radicaal andere afslag genomen in het leven. De oud-presentatrice van De 5 Uur Show gelooft nog nét niet dat de aarde plat is, maar het zit er allemaal wel dicht tegenaan. Vorige maand schoof ze aan in de Thierry Baudet-talkshow Forum Inside, nadat ze eerder al een van zijn coronaprotesten bijwoonde.

Catherine weigert Thierry

Het kan er bij Catherine Keyl niet in. Zij presenteerde De 5 Uur Show afwisselend met Viola en… boezemvriendin? Dat is natuurlijk met een knipoog bedoeld. Die vrouwen stonden elkaar echt naar het leven. Ze waren op een gegeven moment drukker met het bashen van elkaar dan met hun uitzendingen.

Hoe dan ook: Viola is door Angela de Jong omgedoopt tot opperwappie. Zou Catherine net als Viola ook aanschuiven in Forum Inside? “Nee, omdat ik het niet eens ben met de visie van Forum voor Democratie”, zegt ze bij Omroep Flevoland.

Mensen bashen

Catherine kan echt geen enkele reden bedenken waarom ze aan zou schuiven bij Thierry. “Als ik niet achter iemands boodschap sta… Als jullie bijvoorbeeld de hele week bezig zouden zijn met mensen te bashen, ja, dan kom ik ook niet. Waarom zou ik?”

Presentator Marco Verhagen: “Dus als je ergens voor gevraagd wordt dan bekijk je of het iets voor jou is en of je daar iets kan vertellen waar iemand iets aan heeft?”

Catherine: “Ja, daar komt het in feite op neer, ja.”

Spontaniteit

Marco is blij dat Catherine wel naar Omroep Flevoland is gekomen. “Je bent sowieso altijd een leuke gast om te hebben, omdat je natuurlijk wel gewoon het hart op de tong hebt.”

Catherine: “Ja, maar het is natuurlijk niet allemaal alleen maar spontaniteit, hè, want ik heb natuurlijk wel een enórme ervaring. Ik heb vijftien jaar als verslaggever over de hele wereld gewerkt. Dat zijn een heleboel mensen vergeten. Ja, daar heb ik natuurlijk wel het een en ander meegemaakt.”

Een blondje

Waar Viola tegenwoordig door de mensen weggezet wordt als iemand die ze niet helemaal meer op een rijtje heeft, wil Catherine dat in haar geval niet zien gebeuren. Ze wijst op haar ervaring als journaliste. “Bij Hier en Nu en bij Avro’s Televizier.”

“Het gaat altijd over De 5 Uur Show en Catherine. Natuurlijk, dat waren ook heel interessante programma’s die ik voor geen goud heb willen missen, maar ik ben niet, ik zal maar zeggen, een blondje ofzo.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Viola Holt is in complottheorieën gaan geloven. Eigenlijk best interessant voor een reguliere talkshow als Op1?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen