Slimste Mens stelt teleur: ‘Geen A-ster van kaliber Wendy van Dijk’

De Slimste Mens heeft een aantal namen van BN’ers onthuld die meedoen aan het nieuwe seizoen, maar dat stelt toch een beetje teleur. “Het zijn geen namen als Wendy van Dijk.”

Wendy van Dijk en De Slimste Mens © RTL, NPO

Over twee weken barst het nieuwe seizoen van de megahit De Slimste Mens los en in de allereerste aflevering gaan zwemkampioen Ranomi Kromowidjojo, tv-journalist Tom Kleijn en tattoo-koning Henk Schiffmacher de strijd met elkaar aan. Er zijn ook al wat namen onthuld van bekende Nederlanders die later in de serie hun opwachting maken.

‘Waar is Wendy?’

Het gaat dan bijvoorbeeld om musicalactrice Nandi van Beurden, BBB-beleidsmedewerker Femke Wiersma, voetbalanalist Kees Kwakman, radiopresentator Ghislaine Plag, BinnensteBuiten-expert Leon Mazairac, presentator Dwight van van de Vijver, seksuoloog Eveline Stallaart, zangeres Froukje en cartoonist Jeroom.

Jordi Versteegden, sterverslaggever van De Telegraaf, vindt het tegenvallen. “Ik zit even te kijken naar de line-up van dit jaar en ik denk: waar zijn nou de echte BN’ers? Waar zijn de Wendy van Dijks van deze wereld?”, zegt hij in de podcast Strikt Privé.

Spiekbriefjes

Privé-baas Evert Santegoeds: “Dat valt toch wel mee? Ze beginnen met…”

Jordi: “Ja, Henk Schiffmacher doet mee. Ja, oké, dat is een BN’er…”

Evert: “Die heeft wel een hoop spiekbriefjes op zijn arm.”

Jordi: “Eveline Stallaart doet mee, de seksuologe. We hebben ook de jongste deelnemer: Froukje, een zangeres. Ik kende haar nog niet zo heel goed, ze is 21 jaar.”

Rob Kemps

Evert: “Veel mensen zijn ook juist beroemd geworden door De Slimste Mens. Denk aan een Stefano Keizers, dus ja…”

Jordi: “Ja, denk ook aan Rob Kemps onder anderen. Die is nog beroemder geworden eigenlijk door dat programma.”

Evert: “Nou, iedereen kan meedoen aan De Slimste Mens, maar niet iedereen wordt het.”

Jordi: “Zou Thomas Berge iemand zijn die mee kan doen aan De Slimste Mens?”

Evert wil niet

Evert wil nadrukkelijk níet meedoen aan De Slimste Mens. “Het was altijd in mijn vakantie. Elk jaar belden ze en het is altijd dezelfde periode dat ze het opnemen en toen kwam er ook nog een wintereditie. Ik heb één keer de vragen gesteld en toen was ik er wel klaar mee.”

Hij besluit: “Hou toch eens op met die Maarten van Rossem. Die schijnt daar te zitten orakelen tot in het oneindige. Ik zou dat ook niet zo lang trekken, geloof ik, want zo leuk vind ik hem helemaal niet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Wendy van Dijk er al na één aflevering uit zou vliegen bij De Slimste Mens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen