Eva Jinek op Weekend-cover: ‘Hoelang blijft ze nog op televisie?’

Eva Jinek staat behoorlijk prominent op de cover van de nieuwste Weekend. Het entertainmentblad vraagt zich af hoelang de 44-jarige televisiemiljonair nog op televisie blijft met haar talkshow.

Eva Jinek © RTL

De carrière van Eva Jinek lijkt een beetje in een dip te zitten. Na haar overstap van de NPO naar RTL bleek ze tóch niet de kijkcijfermagneet te zijn waarop gehoopt werd. Het tijdschrift Story stelt zelfs dat haar tv-carrière afkoerst op een vrije val. Fons van Westerloo vreest dat Eva de massale kritiek alleen nog kan stoppen met een succesvolle comeback.

Half jaartje Jinek

Columnist Jan Dijkgraaf heeft daar echter een hard hoofd in en vreest dat het niet meer goed komt met Eva en haar kijkcijfers. Hij denkt dat RTL zwaar teleurgesteld is. “RTL 4 dacht: nou, dan gaat die Jinek dan lekker heel veel kijkers meenemen van de NPO en dat wordt ons kijkcijferkanon. Ka-ching, ka-ching, ka-ching, kassa, kassa, kassa.”

Hij vervolgt in zijn podcast Nare Jongens: “Ze dachten: en dan in de zomer doen we een paar weken Beau of Humberto. Maar mevrouw Jinek heeft besloten dat ze maar een half jaartje per jaar maximaal werkt.”

‘Hoelang nog?’

Over dik een maand ontwaakt Eva weer uit haar extra lange zomerslaap. Ondertussen vraagt weekblad Weekend zich af of ze überhaupt nog wel door wil met haar talkshow. Houdt ze het na een paar jaar RTL, oftewel een paar miljoen euro verder, voor gezien? ‘Het schuldgevoel van Eva Jinek: hoelang blijft zij haar talkshow nog doen?’, kopt het blad.

De Weekend heeft naar Eva’s vrouwenklaagdocu op Videoland gekeken en maakt zich daar behoorlijk zorgen over. “Eva Jinek is in een constante strijd met zichzelf verwikkeld. Enerzijds wil ze gewoon werken, anderzijds heeft ze grote schuldgevoelens tegenover haar zoontje Pax.”

‘Het vreet aan me’

Eva vindt het vreselijk lastig om voor haar talkshow van huis te vertrekken en haar kind achter te laten. “Mijn man Dexter is thuis om voor Pax te zorgen en er is geen betere vader mogelijk dan hij. Er is geen man die meer oog heeft voor zijn kind. En tóch vreet het aan me”, zegt ze in die docu.

Er is moeilijk mee te leven, vindt Eva. “Soms doe ik alsof ik mijn sleutels ben vergeten om terug naar huis te gaan om Pax nog één keer een kusje te geven. Dan loop ik weer de deur uit en begint het gevoel helemaal van voor af aan. Dan zit ik de hele dag door te onderhandelen met mezelf.”

Geen goede moeder

Aangezien haar man Dexter van der Voorn met zijn werk nooit de hypotheek zou kunnen ophoesten, zorgt Eva dat er voldoende geld binnenstroomt. “Er moet ook gewoon geld verdiend worden. Je moet je gezin onderhouden, het is belangrijk voor mensen om te werken.”

Maar volgens de Weekend zou het zomaar kunnen zijn dat Eva dat straks niet meer aankan. “Er is dat gevoel van binnen dat ik mijn kind achterlaat en dat ik geen goede moeder zou zijn omdat ik dat doe. En ik word krankzinnig van dat eindeloos onderhandelen over iets wat nergens op slaat.”

Weekend

De cover van Weekend:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Het is evident dat Eva Jinek een stuk minder ambitieus is geworden. Denkt u dat haar moederschap daarmee te maken heeft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen