Kritiek op RTL-exit Eva Jinek: ‘Ze focust wel héél erg op haar gezin’

Het vertrek van Eva Jinek bij RTL 4 leidt tot een kritische reactie van Guido den Aantrekker, de hoofdredacteur van Story. “Ze heeft de laatste jaren heel veel focus op haar gezin gelegd.”

Eva Jinek en Guido den Aantrekker © RTL, SBS

Eva Jinek heeft besloten om na vier jaar bij RTL 4 terug te keren naar de publieke omroep. Tv-kenners denken dat haar keuze voor AvroTros mede te maken heeft met het feit dat ze niet meer wil werken op de late avond, omdat dat lastiger te combineren is met haar gezinsleven. Ze bevalt binnenkort van haar tweede kindje.

‘Gaat te veel om Eva’

Het leidt tot onbegrip bij Guido den Aantrekker, de hoofdredacteur van Story. “Het gaat allemaal wel héél erg veel om Eva Jinek zelf de laatste jaren, hè? Als je ook kijkt naar haar carrière, dat is eigenlijk een soort lappendeken van allerlei omroepen die ze op een soort tournee afgewerkt heeft om zelf te groeien”, zegt hij in Shownieuws.

Hij vervolgt: “Het begon bij de NOS, uiteindelijk bij WNL, KRO-NCRV, toen naar RTL. Ook met de agenda die ze erop nahield, waarmee ze in mijn perceptie echt ongeveer een kwartaal netto per jaar te zien was, vind ik het een beetje potsierlijk dat we hier doen alsof we het hier over een enorm talent hebben.”

Meegroeien

Guido denkt dat Eva sinds haar moederschap niet meer zo ambitieus is. “Ik weet dat Eva ooit geboren is in showbizzland Amerika en altijd de talkshowkoningin wilde worden. Oprah was eigenlijk haar grote voorbeeld. Dan moet je ook met een publiek meegroeien en het publiek een kans geven om jou op een vaste plek heel erg lang te zien.”

Dat lukt niet als je de helft van het jaar op vakantie bent met je gezin en steeds naar een andere zender verhuist, aldus Guido. “Jongens, waar hebben we het over? Ik vind: laat je kracht gewoon eens een keer zien.”

Te veel focus op gezin

Guido is er een beetje klaar mee. “Noblesse oblige, zeg ik wel eens. Als je de kansen krijgt van al die omroepen, dan ben ik misschien een beetje teleurgesteld dat ze, omdat ze een gezin aan het opbouwen is, toch het bijltje er een beetje bij neergooit. Dat is mijn mening.”

Hij besluit: “Ik vind dat ze de laatste jaren heel veel focus op haar gezin heeft gelegd. Dat mag, dat staat iedereen vrij, maar ik weet ook dat als je écht de top wil bereiken in showbizz en in tv-land, dat je soms ook een beetje water bij de wijn moet doen. Ik heb nu wel het idee dat het heel erg om háár agenda draait.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou het u verbazen als Eva Jinek bij de NPO slechts drie maanden gaat werken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen