Patty Brard geeft Linda de Mol eindeloze slijmdouche: ‘Kanonnen!’

BN’ers hebben er een handje van om elkaar in het publieke domein te bejubelen. Iedereen mag het horen hoe geweldig ze elkaar allemaal vinden. “Linda de Mol? Die ziet er goed úúúúit!”

Patty Brard en Linda de Mol © SBS

De slachtoffers van The Voice of Holland waren volgens hun advocaat Sébas Diekstra teleurgesteld in Linda de Mol toen haar liefdesreünie met Jeroen Rietbergen uitlekte. Er staan nog altijd veel vragen open over haar éigen rol in het Voice-schandaal en die moet ze volgens Luuk Ikink toch echt eens gaan beantwoorden.

Patty’s slijmdouche

De Talpa-collega’s van Linda staan daar heel anders in. Die benadrukken steeds dat Linda óók maar een slachtoffer is van de situatie. Dat is ze ogenschijnlijk ook zeker, maar waarom zo ontzettend niet-transparant? Je bent miljonair geworden dankzij de media, maar als het fout gaat dan zijn die media opeens niet meer te vertrouwen. Een zwaktebod.

Hoe dan ook: Patty Brard wil van geen kritische noot horen. Die vindt Linda fantástisch, benadrukt ze tijdens een eindeloze slijmdouche aan de desk van Shownieuws. “Ik zat van de week in een studio voor een nieuw programma en dat werd gepresenteerd door Linda de Mol. En ik kon maar niet stoppen met naar haar kijken.”

‘Ziet er vrolijk uit’

Patty was helemaal verbaasd. “Ze ziet er zó verschrikkelijk goed uit. Ze blaakt van gezondheid, ze is afgevallen, ze ziet er echt vrolijk uit. We hebben samen gezongen, we hebben gedaan in die studio en backstage. Ik moest haar later echt even een appje sturen van: ‘Jeetje, kanonnen, je bent helemaal weer als vanouds.’”

Ze vervolgt: “Daar was ik zó blij mee. Om haar te zien en aan het werk te zien en weer helemaal vrolijk te zien. Ik dacht: het leven begint bij 59 en dat is ook zo. Hahaha.”

‘Linda is van delen’

Hoe heeft Linda haar verjaardag gevierd? Dat weet Patty niet precies. Na de verjaardag van Gordon heeft ze ook al geen uitnodiging gekregen voor die van Linda. “Linda kennende… Ze heeft een heel lekkere groep met vriendinnen en Linda is van het delen, hè? Daar word ik altijd heel erg blij van.”

Ze vervolgt: “Als je het dan toch hebt, deel het dan gewoon met de mensen waar je van houdt. Ik hou d’r van. Maar in elk geval: zij neemt bijvoorbeeld één keer per jaar haar hele vriendinnengroep mee naar Schotland of weet ik veel waar. Dan huurt ze een Airbnb en dan doen ze een heel weekend lang spelletjes en gewoon gezelligheid. Ik hou daar gewoon van.”

“En haar verjaardagen in dat beeldige huis schijnen er ook niet echt om te liegen.”

‘Niks gevraagd’

Zit Patty aan de desk van Shownieuws om haar collega’s te bejubelen of om showbizzjournalistiek te bedrijven? Hoe zit het met Linda’s verhouding met Jeroen? “Ik heb daar niks over gevraagd. Maar ze heeft er gewoon weer zin in en het deed me ontzettend goed om haar zo te zien. Ik hoop dat ze een fantastisch nieuw levensjaar tegemoet gaat.”

Geweldig. We hebben een gasthoofdredacteur gevonden voor de goednieuwsshow van Bas Smit.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Patty Brard steekt loftrompet over Linda de Mol. Typisch BN'er-geslijm of eigenlijk wel lief?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen