Yolanthe-exen Jan Smit en Wesley Sneijder sámen gespot: ‘Uniek!’

De camera van Shownieuws heeft een wel heel bijzonder onderonsje vastgelegd, namelijk die tussen Jan Smit en Wesley Sneijder. “Dit is wel een uniek shot, hè? Alles is weg, alles!”

Yolanthe Cabau, Jan Smit en Wesley Sneijder © SBS 6

Het wemelde woensdagavond van de BN’ers in het Brabantse Uden, de geboorteplaats van couturier Addy van den Krommenacker. Daar vonden namelijk de opnames plaats van Muziekfeest op het Plein, het programma waarin een uitzinnige menigte van ongecoördineerde landgenoten meezingt met Nederlandstalige liedjes.

Yolanthe’s transfer

Ook Wesley Sneijder wordt nu opgediend aan die menigte, omdat hij ondanks zijn voetbalmiljoenen aan de slag is gegaan als volkszanger. Hij heeft namelijk een liedje opgenomen met Andy van der Meijde en Wilfred Genee. En wie je onvermijdelijk tegenkomt op een muzikaal feestje van AvroTros? Natuurlijk, Jan Smit.

En zo gebeurde het dat Jan en Wesley elkaar in Uden tegen het lijf liepen. Voor sapliefhebbers natuurlijk behóórlijk juicy, omdat Jan en Wesley een bijzondere geschiedenis met elkaar delen: terwijl Jan in 2009 druk bezig was om van Yolanthe Cabau een vissersmeisje te maken, maakte zij geheel onverwacht een transfer naar de ballen van Wesley.

Onderonsje

Het nieuws over die transfer kwam van Albert Verlinde, die nietsverhullende beveiligingsbeelden had gekocht van een of andere louche garagehouder. Daarop was te zien hoe Yolanthe en Wesley driftig speeksel uitwisselden. In no time zat Jans moeder in Shownieuws te kermen dat ‘Yo’ ervandoor zou zijn gegaan met het beddengoed en de stofzuigerzakken.

En nu, veertien jaar later, zijn Jan en Wesley gespot tijdens een onderonsje in Uden. Is de verdeling van de inboedel nog stééds niet rond? Of is de strijdbijl inmiddels begraven en waren ze gewoon over koetjes en kalfjes aan het kleppen?

‘Klein momentje’

Tooske Ragas, de presentatrice van Shownieuws, spreekt in de uitzending van gisteren van een ‘best wel bijzonder klein momentje’. Collega Bart Ettekoven beaamt dat: “Jazeker. We waren Wilfred en Andy aan het interviewen en toen viel ons oog even op de achtergrond, want daar stonden Jan Smit en Wesley Sneijder met elkaar te babbelen.”

Hij vervolgt: “En die hebben natuurlijk een verleden, weet je nog? 2009, Jan had met Yolanthe en ineens werd Yolanthe zoenend gespot in een parkeergarage met Wesley, dus er was wel een soort frictie tussen die twee. En toen gebeurde er dit.”

‘Uniek shot, hè?’

Uit de beelden van Shownieuws blijkt dat niet de verslaggeefster van dienst, maar Wilfred Genee op het onderonsje wijst. Hij tipt de journaliste: “Dit is wel een uniek shot, hè? Wesley en Jan Smit samen.”

Dan begint Andy over de beroemde tirade van Jans moeder. “Vaatdoekjes en bestek enzo!”

Wilfred: “Alles weg!”

Andy: “Wc-papier ook weg!”

Anouk Smulders na afloop in de studio: “Echt, dat gaat nooit meer over…”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen