Jan Smit krijgt tik van Angela de Jong: ‘Hoe lang zit je al in media?’

Jan Smit krijgt een tik op de vingers van Angela de Jong. De opiniediva van het AD vindt dat hij zich heel onhandig heeft gedragen tegenover Aran Bade. “Hoe lang zit je al in de media?!”

Jan Smit, Angela de Jong en Aran Bade © RTL

Het is echt een beetje een rare snuiter aan het worden: Jan Smit. De zanger doet tegenwoordig heel erg gepikeerd als de media hem doodgewone vragen stelt. Hij is opgestapt als commentator van het Eurovisie Songfestival – het lijkt erop dat hij met onmin is vertrokken – maar als hij daar kritische vragen over krijgt doet hij echt héél erg pissig. Raar pissig zelfs.

Gehakketak

Jan is volledig uit zijn slof geschoten tegen verslaggever Aran Bade van RTL Boulevard, maar om de zanger te sparen koos de showrubriek er aanvankelijk voor de beelden niet uit te zenden. Omdat het nieuws daar deze week aanleiding toe gaf, heeft de showrubriek dat alsnog gedaan. We zien een akelige Jan die het héél erg op de man speelt.

Echt zó onhandig, vindt Angela de Jong het. De opiniedraak zegt in de AD Mediapodcast: “Ik word wel altijd erg achterdochtig als ik zie hoe ze dan gaan reageren. En dat hele gehakketak met Aran Bade. Dan denk ik: hoe lang zit je al in de media, Jan? Jij weet toch ook hoe je dit moet spelen?”

Onprofessioneel

De mediahouding van Jan is volgens Angela echt heel erg onprofessioneel. “Als je dan niet wil dat er verhalen komen, dan moet je het ook anders doen. Ja, ik bedoel, er zit duidelijk wel iets.”

Collega Marcus den Blanken is het daarmee eens. “Ja, nee, en laten we ook duidelijk zijn… Jan Smit pakt het niet altijd even goed aan. In Volendam is het niet helemaal lekker gegaan. Dat hebben we kunnen zien. En ook hoe hij daar weg is gegaan. Hij kan wel een communicatieadviseur gebruiken.”

Drie uurtjes

Cornald Maas heeft een vrij kille reactie gegeven op het vertrek van Jan als collega-commentator. Angela: “Voor de doorgewinterde showbizzverslaggevers die gespecialiseerd zijn in tussen de regels doorlezen vind ik toch dat iedereen behoorlijk veel hints geeft.”

Er is sowieso meer aan de hand, denkt ook podcasthost Manuel Venderbos. Hij wijst op de officiële reden waarom Jan stopt als Songfestival-commentator: een wekelijkse radioshow op een of andere nichezender van de NPO. “Het is natuurlijk best wel gek, want dat zijn maar drie uurtjes per jaar dat commentaar geven.”

Lekker dankbaar

Kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp heeft zich ook geërgerd aan Jans felle uitspraken tegen Boulevard-Aran. “Wellicht is het Songfestival voor jou jouw hele leven, maar niet voor mij”, sneerde hij bijvoorbeeld.

Ze schrijft in De Telegraaf: “Aha. Dat zegt dan de man die nota bene van de AvroTros de kans kreeg om het Eurovisie Songfestival te presenteren. Lekker dankbaar allemaal. En exact zoals Gordon altijd reageert op kritische vragen. (…) Wellicht kunnen ze een docuserie maken over hoe om te gaan met lange tenen!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Jan Smit onprofessioneel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen