Waarom doet Jan Smit zo kortaf en geïrriteerd? ‘Hij wil niet meer’ 

Wat is er toch aan de hand met Jan Smit? Hij komt al een tijdje kortaf, geprikkeld en geïrriteerd over in de media. Volgens Privé-baas Evert Santegoeds is het evident: “Geen zin meer.”

Jan Smit, Chantal Janzen en Aran Bade © RTL

Het was gisteren groot nieuws: Marco Schuitmaker, een genregenoot van Jan Smit, gaat in november een concert geven in de GelreDome. Gaat Evert Santegoeds kaartjes kopen? “Nou, ik denk dat ik me kan inhouden”, sneert de Privé-hoofdredacteur in de podcast Strikt Privé. “In de GelreDome voor één liedje lijkt me wel heel veel gevraagd.”

Geen zin meer

Evert vindt het wel knap. “Ik vind het wel een enorme stunt dat hij, over wie we over een jaar voor het eerst schreven, nu al de GelreDome denkt uit te verkopen. Dat hoeft hij niet alleen te doen: Jan Smit is er ook. Hij laat zich graag inhuren voor dit soort gelegenheden, zodat hij zelf niet het GelreDome hoeft af te huren.”

Hij vervolgt: “Nou, ik weet ook niet of dat nog vol zou stromen. Maar Jan heeft er niet zoveel zin meer in volgens mij. Dat zie je ook aan zijn hele houding naar de pers toe.”

Naar Spanje toe?

RTL Boulevard heeft laatst beelden uitgezonden van een zeer geprikkelde Jan. Het lijkt erop dat hij het zat is, aldus Evert. “Volgens mij vindt Jan het allemaal wel best en dat zou hij zich zeker kunnen permitteren. Hij is een huis aan het bouwen in Spanje en ik denk dat we hem op een gegeven moment helemaal kwijt zijn.”

Jan gaat met pensioen, verwacht Evert. “Dat hij daar gaat zitten met zijn gezin en daar gaat wonen. Als je zó jong begonnen bent en zo goed verdiend hebt al die jaren, dan is een vut-regeling erg aantrekkelijk.”

Afscheidstournee

Verwacht hij een afscheidstournee van Jan? “Nee, misschien vertrekt hij wel stilletjes. Volgens mij heeft hij er echt geen zin meer in. Als ik hem echt zie uithalen naar Jan en iedereen die hem wat vraagt hoe het ermee is, dan denk ik: jij bent het ook echt zat.”

Hoe dan ook: Evert maakt zich wel lichtelijke zorgen over Marco Schuitmaker en zijn stadionconcert. “Hoe vaak zou hij dat gaan zingen die Engelbewaarder? Er moet nog wel wat repertoire bij.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Jan Smit op eigen kracht het GelreDome zou kunnen uitverkopen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen