Thomas van Groningen: ‘Johan Derksen-sneer uit verband gerukt’

Thomas van Groningen stelt dat zijn ogenschijnlijke sneer aan Johan Derksen volledig uit zijn verband is gerukt. “Het was een interview aan de VARAgids; dat doe ik ook nooit meer…”

Johan Derksen en Thomas van Groningen © SBS

Het is Vandaag Inside dat Thomas van Groningen aan zijn bekendheid heeft geholpen. Waar nu Merel Ek en Sam Hagens elkaar afwisselen als politiek analist van ’s lands meest bekeken talkshow, was dat voorheen Thomas. Hij maakte echter de overstap naar Op1 en werd daardoor door sommige kijkers als een verrader gezien.

‘Toen wist ik het zeker’

Dat gevoel werd nog erger toen Thomas na de kaarsrel opeens een soort van afstand nam van VI. “Het is vooral een inhoudelijke keuze. Ik krijg bij Op1 meer tijd om een onderwerp toe te lichten. Bij VI moet je toch dienstbaar zijn aan het programma. Het is korter, sneller, meer op de lach”, legde hij vorig jaar zomer uit in de VARAgids.

“Bovendien, na de rel met de kaars van Johan Derksen, wist ik het zeker: ik heb goed gekozen”, vervolgde hij. Zou hij anders zijn opgestapt? “Op als-dan-vragen moet je nooit antwoord geven, heb ik van politici geleerd. De publieke omroep is inhoudelijk gezien het beste voor mij.”

Uit verband gerukt

Die uitspraak van Thomas dat hij na de kaarsrel ‘zeker wist’ dat hij goed had gedaan aan zijn transfer naar Op1 haalde diverse media, waaronder De Telegraaf. En dat heeft hem flink wat kritiek opgeleverd.

Thomas komt er een jaar later op terug in het radioprogramma van Wilfred Genee op BNR Nieuwsradio. “Dat was niet slim, hè?”, bekent hij. “Het was een interview aan de VARAgids – dat doe ik ook nooit meer… Haha. Nee hoor, het was een leuk interview, maar wat ik ermee bedoelde… Het is helemaal uit zijn verband gerukt.”

Werkloos

Wat bedoelde Thomas dan? “Wat ik bedoelde was dat ik op dat moment dacht: dat programma had op dat moment zomaar ineens kunnen stoppen, dus toen wist ik: dan heb ik nu echt een goede keuze gemaakt, want anders was ik werkloos geweest. Dat bedoelde ik. Niet dat ik vond dat Johan Derksen van de buis moest.”

Recentelijk werd bekend dat Op1 de hele zomer doorgaat. Eva Jinek wordt over twee weken vervangen door Renze Klamer. “Zij heeft om de drie weken vakantie volgens mij”, sneert Wilfred tot slot.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Thomas van Groningen is bij Vandaag Inside opgevolgd door Sam Hagens. Wie ziet u liever?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen