Airen Mylene en Patty Brard wekken wantrouwen met ‘verzoening’

Airen Mylene en Patty Brard wekken wantrouwen met hun publieke ‘verzoening’. Is hier sprake van authentieke harmonie of is dit een pr-dingetje in opdracht van de hoofdredactie?

Patty Brard en Airen Mylene © Instagram

Patty Brard, de grote ster van Shownieuws, is er al jaren om berucht dat ze niet bepaald met iederéén door een deur kan op de werkvloer. Zo heeft ze Jan Versteegh het leven zuur gemaakt achter de desk van 6 Inside en heeft ze ook publiekelijk keihard uitgehaald naar collega Frits Huffnagel en onlangs was collega Airen Mylene aan de beurt.

Écht koek en ei?

Weliswaar heeft Airen zich vergaloppeerd door uit de school te klappen over ketsende collega’s die betrapt zijn in een kast, maar de wraak van Patty stond in geen verhouding. Ze heeft de presentatrice ‘stupide’ en ‘aandachttrekkend‘ genoemd na haar onthulling dat ze liever geen beha draagt.

Ze zijn wekenlang niet samen verschenen in Shownieuws, maar afgelopen weekend was het zo ver: Airen en Patty zaten weer naast elkaar. Na de uitzending kwamen de verzoeningsfoto’s, maar hoe oprecht zijn die?

Yvonne sceptisch

Juicekoningin Yvonne Coldeweijer is sceptisch. “Blijkbaar is er een verzoening geweest, bezegeld met deze prachtige, welgemeende vriendschapsfoto”, zegt ze met enig sarcasme.

En ook het juicekanaal Juice Channel is niet overtuigd. “Fake it till you make it. Wij geloven niet dat Patty en Airen het achter de schermen uitgepraat hebben. Het lijkt nu namelijk veel meer op een vooropgezet plan van de redactie dat ze moeten doen alsof er niets aan de hand is. Zodat het ‘Slownieuws’-relletje snel overwaait.”

Gedoogbeleid

Het zou natuurlijk niemand verbazen: Airen staat niet bekend als iemand met lange tenen en is vast professioneel genoeg om samen te werken met iemand die iets minder collegiaal is. Want dat Patty een probleemgeval is, is volgens mediakenner Victor Vlam zeker. Hij heeft zelfs een parallel getrokken met Matthijs van Nieuwkerk.

Mediajournalist Jef Willemsen vindt dat wel een beetje ver gaan, twittert hij. “Zo te lezen bestaat Vlams hele expose vooral uit vage hints en insinuaties die vooral bedoeld lijken om een vuurtje op te stoken. Waar of niet: (oud-)collega’s indirect betichten zonder met concrete bewijzen te komen voelt weinig chic. Was Patty daarom ook niet pissig op Airen?”

Harry-juice

Misdraagt Patty zich nou wel of niet op het werk? Het blijft de grote vraag. Maar bij het concert van Harry Styles is ze vorige week in elk geval wél uit haar plaat gegaan, is vandaag te lezen op het juicekanaal van Yvonne:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Patty Brard onder druk is gezet om sorry te zegen tegen Airen Mylene?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen