Veronica Inside-kijkers woest op ‘verrader’ Thomas van Groningen

Thomas van Groningen heeft woeste reacties ontvangen van kijkers van Veronica Inside nu hij aan de slag gaat voor de concurrerende talkshow Op1. “Ik heb veel boze berichtjes gekregen.”

Thomas van Groningen © SBS 6

Het was voor Thomas van Groningen misschien wel het belangrijkste jaar in zijn carrière. Dankzij de beelden waarop hij Mark Rutte achterna rent, kwam hij in het vizier van Wilfred Genee. Die gaf hem afgelopen zomer een groot podium in het tv-programma De Oranjezomer. Nu verzilvert Thomas zijn gestegen marktwaarde.

Boze reacties

Wilfred had Thomas eigenlijk gevraagd om onderdeel te worden van de nieuwe dagelijkse VI-talkshow op SBS 6, maar hij heeft ervoor gekozen om de Jaïr Ferwerda van Op1 te worden. Sommige kijkers van Veronica Inside vinden hem daarom een verrader, vertelt de politiek verslaggever op Radio Veronica.

Thomas onthult: “Ik heb de afgelopen weken best wel veel boze berichtjes gekregen van kijkers van Veronica Inside. Ja, zo gaat dat dan. Ik moet wel zeggen – en dat bedoel ik helemaal niet stom – maar de allereerste keer dat ik met Op1 ging praten is al ver voordat ik bij de VI Oranjezomer had gezeten. Het is dus een toevallige samenloop.”

Geen financiële reden

De keuze voor Op1 is niet genomen uit financiële overwegingen, zegt Thomas. “Wilfred heeft me ook gebeld, ja. Nee, het heeft niets met geld te maken.”

Waarom heeft hij dan wél voor Op1 gekozen? “Weet je wat het is? VI is een sportprogramma waar je als politiek verslaggever in aanschuift. Dat is toch anders dan als je als politiek verslaggever aanschuift in een programma waarvan politiek de core business is.”

Hartstikke goed

Op1 ligt al sinds de start onder vuur vanwege de vele roulerende presentatieduo’s. Angela de Jong vindt het tijd dat er weer één personality gaat zitten.

Thomas denkt niet dat Op1 wordt geslachtofferd. “Er zal altijd wel een late talkshow op NPO 1 zijn. Volgens mij gaat het ook hartstikke goed nu, dus ik zou niet weten waarom het per se iets anders moet zijn dan het nu is.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen