Coen & Sander stellen 538-collega teleur: ‘Huh, Frank Másmeijer?!’

Coen Sander en Sander Lantinga horen bij de mensen in de media die Frank Masmeijer een podium geven om zijn showbizzcarrière nieuw leven in te blazen. Jammer, vindt 538-collega Rick Romijn.

Frank Masmeijer en Coen & Sander © RTL, 538

Rick Romijn, de Johan Derksen van Radio 538, ergert zich er een versuffing aan dat BN’ers met een crimineel verleden continu op het zadel worden gehesen door Hilversum. Dat was toen ook al met Willem Holleeder, die aanschoof bij zijn toenmalige 538-collega Ruud de Wild, brieste Rick onlangs. En nu gebeurt hetzelfde met Frank Masmeijer.

Kritiek op Coen & Sander

Er zit een documentaire aan te komen over Frank en die is hij nu overal aan het promoten. Zo was hij afgelopen weekend te gast in RTL 4’s Renze op Zondag en 538’s De Coen & Sander Show. Maar moet je iemand die is veroordeeld tot negen jaar cel vanwege cocaïnesmokkel wel zo’n podium geven?

Daar heeft Rick gemengde gevoelens bij. “Hij was vrijdag bij Coen & Sander ook te gast”, zegt hij geërgerd in de ochtendshow van Radio 538. “Ik heb onwijs problemen met die gozer.”

Showhost Tim Klijn grapt: “Met Coen of met Sander?”

Rick grapt terug: “Met Sander. Nee, nee, nee, nee.”

Honderden kilo’s

Natuurlijk doelt Rick hier op Frank. “Het is gewoon een grote drugsdealer, hè? Hij heeft gewoon voor honderden kilo’s aan narigheid in Nederland binnengehaald.”

Collega-sidekick Niels van Baarlen: “Ja, maar dan komt iedereen op het punt van: hij heeft z’n straf uitgezeten, dús moet hij nu weer…”

Rick: “Nou ja, hij heeft tweeënhalf jaar gratie gekregen.”

Niels: “Ja, dat is heel raar.”

Patjepeeër

Het is ook gewoon geen leuke vent, vindt Rick. Onbetrouwbaar ook. “Stel dat Frank Masmeijer autoverkoper was geweest, had je dan een auto van hem gekocht?”

Tim: “Hahaha. Nou ja, goed, nee, ik denk het niet. Hij heeft iets onbetrouwbaars.”

Rick: “Hij is gewoon een patjepeeër.”

Niels: “Het is gewoon fout.”

Dol op geld

Rick: “Hij is van top tot teen fout.”

Nieuwslezeres Florentien van der Meulen: “En dol op geld, hè? Daar is hij om bekend.”

Niels hardop: “O, was hij vrouw in zijn vorige leven?!”

De rest: “Hahahahahaha.”

‘Kap ermee!’

Angela de Jong begrijpt het probleem van Rick helemaal. Zij zegt in de AD Mediapodcast: “We moeten gewoon kappen met iedereen die veroordeeld is voor het een en ander meteen maar weer op het scherm te hijsen. Frank Masmeijer was helemaal niet meer in beeld. Hij zat in de horeca in België, laat hem daar lekker weer naar terug gaan.”

“Die hoeft toch niet nu weer op het podium geholpen te worden omdat hij toevallig een liedje heeft opgenomen? Rot toch op, joh”, vervolgt ze. Maar haar eigen AD doet toch ook mee? “Ja. Ik vind het echt verschrikkelijk. Echt. Ik heb ook kinderen. Ik wil dat die rotzooi de wereld uitgaat.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Frank Masmeijer schuift aan bij programma's als Renze op Zondag en De Coen & Sander Show. Prima?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen