Meilandjes-noodklok luidt in RTL Boulevard: ‘Ze moeten on hold!’

De Meilandjes raken in rap tempo kijkers kwijt. De kijkcijferval is zó pittig dat RTL Boulevard de uitzending gisteren opende met een soort noodklok. “Ze moeten on hold gezet worden!”

RTL Boulevard © RTL Boulevard

Martien Meiland heeft ooit geroepen dat hij bij minder dan een miljoen kijkers per aflevering stopt met Chateau Meiland, maar nu die tijd daar is – en hij behoorlijk onder die ondergrens zit – lijkt hij toch wat minder stellig. Eergisteren keken er 648 duizend mensen en dat worden er ook met uitgesteld kijken geen miljoen meer.

Grote glimlach

Het grote probleem volgens RTL Boulevard? Chateau Meiland loopt veel te veel achter. De kijkers zaten eergisteren te kijken naar gebeurtenissen uit februari en maart, die al lang en breed zijn uitgemeten in de media. Zo zagen we de boekpresentatie van Maxime Meiland en haar optreden in de talkshow van Humberto Tan.

Tina Nijkamp vertelt in de showrubriek dat dit te veel voelt als een herhaling en dat dat niet gunstig is voor de kijkcijfers. Presentatrice Daphne Bunskoek: “Een maand na de feestelijke opening van Code Rosé verwacht je nu in de realityserie de Meilandjes met een grote glimlach croissants te zien uitserveren bij het ontbijt, maar het tegendeel is waar.”

Beetje uitgeknepen

De opening van het pension Code Rosé hebben we overal al op tv gezien, maar, zo vertelt Daphne: “In Chateau Meiland wordt er nog steeds geklust in een leeg pension en de kijkers kregen gisteren zelfs nog beelden uit februari en maart voorgeschoteld en dat leidt tot grote verbazing.”

Verslaggever Aran Bade: “Ze worden een beetje uitgeknepen door Talpa op dit moment, omdat er 16 tot 18 afleveringen worden gemaakt, maar ik vind het niet sterk. Het haalt eigenlijk het hele merk Meiland onderuit. Op een gegeven moment loopt het zó achter dat je het gevoel hebt als kijker dat je naar een herhaling zit te kijken.”

Eén minuut leuk

Je wil nu zien hoe de gasten in het pension zitten, aldus Aran. “Het loopt te veel uit elkaar. Als je dan ziet dat Maxime heel zenuwachtig is om naar Humberto te gaan, dan denk ik: jongens, dat is één minuut leuk, maar het was acht minuten lang dat ze buikpijn had, dat ze last had en naar het toilet moest. Ja, dat is gewoon niet goed meer.”

Aran denkt dat de Meilandjes even ‘on hold’ moeten. “De kijkcijfers worden ook spannend; 648 duizend kijkers gisteren. Martien heeft ooit gezegd: ‘Als we onder het miljoen gaan zakken met uitgesteld, dan stoppen we ermee.’ Die kans is deze week best wel aanwezig.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Chateau Meiland: trekken aan een dood paard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen