Journalist undercover in pension Meilandjes: ‘Gasten zijn groupies!’

De Meilandjes hebben een undercoverjournaliste op bezoek gehad in hun nieuwe pension Code Rosé. Wat blijkt? Al die mensen die daar slapen zijn ontzéttende groupies van deze tv-familie.

Meilandjes © SBS 6, Telegraaf

Martien en Erica Meiland hebben een nieuw pension geopend in Noordwijk. Het is allemaal self service, omdat ze geen zin meer hebben om de hele dag hun gasten te entertainen. Wel voeren ze een act op tijdens het ontbijt; dan kun je een of meer van de Meilandjes in het wild spotten, terwijl ze bijvoorbeeld de bordjes afruimen of met elkaar kibbelen.

Meiland-groupies

Hartstikke geestig, maar daar ga je natuurlijk niet ruim 400 euro per twee nachten voor betalen. Dat doe je dan voor de luxe, de bedden, de locatie, het dicht-bij-zee-gevoel. Ehh, nee, toch niet… Journaliste Marlies Vording is daar als gast undercover gegaan en schrijft in De Telegraaf dat dat héle pension dus vol zit met ontzéttende Meiland-groupies.

Die mensen hebben stuk voor stuk dik 400 euro neergeteld om ’s ochtends een paar minuten in de nabijheid van Martien Meiland of een van zijn familieleden te zijn. “Fans tasten diep in de buidel om een glimp op te vangen van deze bekende Nederlanders”, aldus Marlies.

‘Zie jij er al één?!’

Als Marlies en haar medegast inchecken via een of ander codeslot op de deur, wordt ze direct met die groupies geconfronteerd. “Op de zitjes in de gemeenschappelijke ruimte zitten meerdere koppels ’te wachten’. Niet zomaar te wachten, maar te wachten op een Meilandje”, schrijft ze.

De kans op het spotten van een Meilandje is buiten de ontbijturen erg klein, maar toch zaten ze daar dus. “Als ze ons zien, kijken ze een beetje betrapt, alsof wij een geheim van ze weten dat we aan niemand mogen doorvertellen.”

Heel sneu?

Wat voor types dit in hemelsnaam doen? Jonge en oude stellen, moeders met dochters, beste vriendinnen en afkomstig van Twente tot Friesland en zelfs Vlaanderen. En allemaal tasten ze diep in de buidel, puur om zo dichtbij een BN’er te zijn. “Bij pension Duinlust aan de overkant van de weg, betaal je minder dan de helft.”

Aan de kamer mankeert het een en ander, maar het allerbelangrijkst: heeft Marlies een Meilandje gespot bij het ontbijt? Ze was er al om 8.00 uur. “Om 9 uur komt de heer des huizes eindelijk de ontbijtzaal binnengewipt. ’Goedemoooorgen’.”

‘DAAR IS HIJ!’

Álle hotelgasten veren dan op uit hun stoelen, schrijft Marlies. “Daar is hij dan, de man voor wie ze zijn gekomen. Helaas is de ontmoeting maar kortstondig. (…) De minuten tikken weg terwijl de Meilandfans geduldig aan hun tafeltjes blijven zitten. Ze weten het zeker, Martien komt heus nog een keer langs. ‘Gisteren kwam hij ook, rond een uur of tien. Toen was Maxime er ook bij.'”

Ja, om 9.45 uur komt Martien de tafeltjes afruimen. En de volgende dag? Dan is Maxime er. “Een minuut of drie krijgen we alle aandacht van de blondine, voor ze weer achter de schermen verdwijnt.”

Wat een hilarisch verdienmodel…

Undercover

Het verslag van undercover-Marlies, oorspronkelijk gepubliceerd in het Leidsch Dagblad:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat vindt u van mensen die ruim 400 euro betalen om Martien Meiland bij het ontbijt te zien?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen