Matthijs van Nieuwkerk welkom bij EO en PowNed: ‘Willen praten’

Het is duidelijk dat Matthijs van Nieuwkerk nooit meer aan de slag wil voor BNNVARA, maar waar dan wel? En welke omroep wil hem nog onderdak bieden? Het zijn er vooralsnog twee.

Matthijs van Nieuwkerk © NPO

Matthijs van Nieuwkerk is met bonje vertrokken bij BNNVARA. De presentator voelde zich niet genoeg gesteund door de omroep tijdens de rel over zijn wangedrag bij De Wereld Draait Door. Als het onderzoek daarnaar is afgerond, keert hij graag weer terug op de buis, maar RTL lijkt zijn vingers niet aan hem te willen branden na het hele Voice-schandaal.

Al iets in de pijplijn?

SBS is natuurlijk uitgesloten – complete mismatch – en dan blijft uiteindelijk alleen de NPO over. Maar welke publieke omroep wil het risico aangaan? En zit er misschien al iets in de pijplijn?

Shownieuws heeft een rondje gedaan langs de velden. “We hebben uitvoerig gesproken met allerlei producenten, en vooral MediaLane, waar hij vaak mee werkt en ook zijn eigen productiebedrijfje ondergebracht heeft zodat hij via een omweg wat meer verdient dan de Balkenende-norm, maar die wisten van niks”, zegt Patty Brard aan de desk.

Twee omroepen

Patty stelt dat de meeste publieke omroepen, op twee na, zich terughoudend opstellen. “Alle omroepen zeggen: ‘We weten het eigenlijk niet, laat eerst dat onderzoek maar eens plaatsvinden.’ Het punt is dat er twee omroepen zijn geweest die zeggen: ‘Hij is altijd welkom.’”

Welke omroepen? “Eén is de EO; die zijn natuurlijk altijd ontzettend vergevingsgezind. ‘Als hij met het juiste format aankomt, willen we best wel met hem praten.’ En de andere, dat is het andere uiterste, is PowNed. Die willen ook wel met hem praten. ‘Hij is hier altijd welkom’, werd zelfs gezegd.”

Onderzoek loopt

Zien we Matthijs straks bij de EO een soort Korenslag presenteren? Of met een roze PowNed-plopkap achter protesterende belhamels aanrennen? “Uiteindelijk is de NPO het baasje en zij zeggen dat ze nog helemaal niet in gesprek met hem zijn. Zij zijn uiteindelijk de baas”, legt Patty uit.

En de NPO zal absoluut eerst de uitkomsten van het onderzoek willen afwachten. Waneer dat is afgerond? Vermoedelijk net na de zomer. “En dan heb je eigenlijk de hele winterprogrammering al klaar.”

De comeback van Matthijs kan dus nog wel even op zich laten wachten.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Waar past Matthijs van Nieuwkerk beter als hij hieruit zou moeten kiezen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen