Igone de Jongh heeft spijt van haar statement over Thijs Römer

Igone de Jongh heeft spijt van het statement waarin ze haar liefdesbreuk met Thijs Römer bekendmaakte. “Achteraf had ik dat niet moeten doen. Nu heb ik wel zoiets van: schijt.”

Thijs Römer en Igone de Jongh © RTL

Het lijkt erop dat de acteercarrière van Thijs Römer voorbij is. Het Openbaar Ministerie maakte afgelopen november namelijk bekend dat hij strafrechtelijk vervolgd wordt voor zedendelicten met minderjarigen tussen de 14 en 16 jaar. Twee maanden later gaf Igone de Jongh in een kort Instagram-statement aan dat hun liefdesrelatie voorbij is.

Breuk voor de bühne

Igone plaatste een heel summiere boodschap op haar kanaal: “Met een zwaar hart heb ik besloten mijn liefdesrelatie met Thijs te beëindigen.”

De twee lijken echter niet helemáál afscheid te hebben genomen van elkaar. Zo verscheen ze in april nog bij de verjaardag van de dochter die Thijs met Katja Schuurman heeft, en feliciteerde ze Katja eerder al met háár verjaardag door een foto met Thijs in haar stories te plaatsen. Was die liefdesbreuk echt of alleen maar voor de bühne?

‘Hoe gaat het?’

Als Igone aanschuift in het BNR-programma The Friday Move voelt gastheer Wilfred Genee zich al bezwaard om te vragen hoe het met haar gaat. “Ja, ik moet je die vragen stellen en aan de andere kant denk ik: waarom moet ik die vragen eigenlijk aan je stellen? Weet je wel, over je privéleven.”

Igone: “Dat weet ik niet.”

Wilfred: “Maar het komt omdat je zelf ook dingen op Instagram zet en je geeft het in interviews aan. Waarom is het zo dat je als bekende Nederlander opeens verantwoording moet afleggen? Waarom is dat eigenlijk?”

‘Waarom doe je dat?’

Igone: “Ja, dat weet ik ook niet precies.”

Wilfred: “Maar waarom doe je het dan?”

Igone: “Ik heb dat toen gedaan omdat ik dat op dat moment zo voelde.”

Wilfred: “Ja, het gaat over je man Thijs Römer, dat je hebt gezegd: ‘De band is verbroken.'”

Igone: “Ja, dat voelde ik op dat moment zo. En ja, dat heb ik toen gedaan. En inderdaad, wat je zegt: heb je verantwoordelijkheid af te leggen? Nee, in principe denk ik niet. Aan de andere kant wordt het je niet altijd heel makkelijk gemaakt.”

‘Op dat moment’? Betekent dat dat Igone er op dít moment anders over denkt?

‘Alleen hierover?!’

Sidekick Patrick Martens: “Maar zo heb je het wel een beetje, denk ik, ook in eigen hand. Als je zelf gewoon iets schrijft, dan zijn het jouw woorden. En als je weer een interview geeft, dan wordt het misschien weer verdraaid, dan wordt het niet goed opgeschreven. En nu heb je gewoon de controle eigenlijk.”

Igone: “Dat is eigenlijk heel goed uitgelegd. Ja, dat voelde ik op dat moment.”

Wilfred: “Want je zegt erbij, ‘met een bezwaard hart’, volgens mij, ‘stop ik ermee’, maar je legt niet uit waarom. Je zegt gewoon: ‘Ik stop ermee.'”

Igone: “Ja, maar gaan we het alleen maar hierover hebben?”

‘Het verbaast me’

Wilfred: “Nee, hierna hou ik erover op. Eigenlijk voel ik me er natuurlijk heel ongemakkelijk bij. Maar ik verbaas me gewoon over het feit: ik zou dat namelijk niet doen zelf. Ik zou dat niet op Instagram zetten en ik zou bij mezelf denken: zoek het uit met z’n allen, dat is van mij en niet van andere mensen.”

Patrick: “Maar daar gaan mensen erover schrijven.”

Wilfred: “Dat doen ze toch wel. Dat is wat mij zo verbaast, weet je. Het is een hele trieste zaak en ik weet er inhoudelijk ook te weinig van. Het moet allemaal ook nog blijken hoe het zit. Maar ik vraag me nou: waarom doe je dat? Dat snap ik gewoon niet helemaal.”

Igone heeft spijt

Dan geeft Igone aan spijt te hebben. “Nou kan ik ook misschien wel nu zeggen dat ik dat achteraf, heb ik nu bedacht, niet had moeten doen. Laat ik het zo zeggen. En ik geef je gelijk dat ik had moeten denken: zoek het allemaal maar uit. Maar ik wilde een bepaalde duidelijkheid dat van mij kwam op die manier doen, maar ik heb nu ook wel zoiets van: schijt.”

Wilfred: “Ja, dat denk ik namelijk ook.”

Igone: “Ja, goed daar heb ik dan van geleerd. Van fouten kun je leren, toch?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Igone de Jongh gevraagd moet worden naar het gerucht dat ze weer met Thijs Römer is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen