‘Igone de Jongh flink bespeeld, kan nauwelijks meer functioneren’

Igone de Jongh is zwaar bespeeld door Thijs Römer: pas na de zitting van de mishandelingszaak tegen hem vielen de schellen van haar ogen, weet Yvonne Coldeweijer. “Ze is in shock.”

Igone de Jongh © NPO

Het heeft veel mensen verbaasd dat Igone de Jongh vorige maand plotseling weer hand in hand gespot werd met Thijs Römer. Heeft onze ballerina dan zó weinig moeite met de zedenfeiten die hij gepleegd heeft bij minderjarige meisjes? Pas ná de zitting in deze rechtszaak kwam het besef dat hij haar heeft bespeeld, zegt Yvonne Coldeweijer.

Twee weken in shock

Yvonne begrijpt dat Igone hem niet direct heeft laten vallen. “Op het moment dat je dus iets heel shockings hoort, iets dat je nooit had verwacht, dan gaat er een proces in gang”, vertelt ze in haar podcast De Juice Show.

Het lijkt erop dat Thijs de zaak in privékringen heeft gebagatelliseerd, maar zijn ranzigheden zagen in de rechtszaal het daglicht. “Igone heeft denk ik een week of twee amper gefunctioneerd na die rechtszaak. Die heeft dingen gehoord en gezien en gevoeld die zij nooit had zien aankomen. (…) Dat heeft Thijs natuurlijk zo gemanipuleerd.”

‘Functioneert niet meer’

Het is vreselijk voor Igone, vindt Yvonne. “Die meid moet daar natuurlijk onwijs van bijkomen, die kan niet eens meer functioneren. Die was ook op reis voor werk volgens mij daarna. Dus die, snap je, die is in de overlevingsmodus gegaan. En wat gebeurt er naderhand, na verloop van tijd? Dan gaat dat indalen en dan komen er allerlei emoties bij kijken.”

Emoties als woede en gekwetst zijn. “Je komt dán op een punt dat je het allemaal beseft. Dán heb je een gesprek waarbij die ook nog eens dingen gaat opbiechten over affaires. Zo van: dan ben ik daarvan af, dan weet je nu alles. Wat echt f*cking bullshit is, by the way. Het is natuurlijk gewoon een manipulatietactiek.”

Alsnog scheiding

Wat voor manipulatietactiek? “Van: als ik van de tien dingen twee noem, dan denk jij dat ik heel eerlijk ben, omdat ik er twee opbiecht. En die andere acht, die weet jij dan niet. Maar goed, het gemak waarmee die dit heeft opgebiecht was zó shocking ook weer. Zij is gewoon zo boos over niks is meer wat het lijkt. De scheiding wil zij deze maand nog afronden.”

Ze besluit: “She has been played, zeg maar. Ze dacht ook van: wat is dit voor persoon?! Het is helemaal niet wat ik dacht. Wat?! Weet je wel, dat duurt even. En dat besef komt tegelijkertijd met heel veel andere vragen: hoe zit het dan met dit? Hoe zit het dan met dit? Ik zie het meer als een soort van realisatiemoment…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Igone de Jongh lijdt imagoschade door Thijs Römer. Tijd dat ze hem na al dat bedrog alsnog laat vallen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen