Mariëlle Tweebeeke hard aangepakt: ‘Je kleding zit véél te strak!’

Mariëlle Tweebeeke krijgt een behoorlijke uitbrander van Jan Uriot, de sterjournalist van Privé. Hij vindt haar styling niet goed en ergert zich ook aan haar pen. “Ik heb het niet op haar.”

Mariëlle Tweebeeke en Jan Uriot © NOS

Jan Uriot en Marc-Marie Huijbregts hebben een podcast waarin ze rapportcijfers uitdelen aan tv-programma’s en ook Nieuwsuur is aan de beurt in een van de afleveringen. De sterjournalist van Privé geeft de nieuwsrubriek slechts een 6, omdat hij zich helemaal doodergert aan presentatrice Mariëlle Tweebeeke.

Juffrouw Pennewip

Het is een vreselijk mens, vindt Jan. “O, ik heb het niet op die vrouw. Nee, totaal niet. Wat mij vreselijk irriteert is dat die vrouw altijd wat in haar hand moet hebben. Ze heeft altijd – let maar op – een pen in haar hand. En zo zit ze ook. Juffrouw Pennewip. Maar ze schrijft nooit wat op!”

Hij vervolgt: “Ze begint de uitzending al met een kaartje in d’r hand, maar ze kijkt nooit op dat kaartje. Dan denk ik: die mevrouw moet altijd iets in d’r hand hebben en het is heel raar als mensen altijd iets in de hand moeten hebben. En zij is er zo één. Ik vind de show eigenlijk gemaakt worden door Jeroen Overbeeke (Overbeek, red.) hoor, daarzo.”

Drie zinnen

Co-host Marc-Marie Huijbregts vindt Mariëlle wél goed. “Laat ik ten eerste even zeggen ter verdediging van Mariëlle Tweebeeke: dat ze dat kaartje in haar hand heeft, is voor het geval dat de autocue stopt.”

Jan: “Je kan toch wel drie zinnen onthouden? Als die autocue uit is, dan kun je toch wel gewoon verder improviseren?”

Marc-Marie: “En alle respect, maar ik snap ook dat het fijn is om even iets in je hand te hebben. Ik heb ook al de hele tijd een pen in mijn hand. Dat heeft iets prettigs.”

Strak pakje

Jan ergert zich eveneens aan de styling van Mariëlle, en dan met name aan de outfit op bovenstaande foto. “Wat me opviel bij mevrouw Tweebeeke: ze had wel een ontzettend strak pakje aan. Je kon zien dat het erg optrok in haar oksels, bij de buik, maar ook bij de broek.”

Je kan dan wel héél veel zien, wil Jan zeggen. “Toen ze stond, toen ze begon… Het trok allemaal. Dan denk ik: trek wat ruimers aan. De schoenen waren wel goed trouwens, de hakken waren perfect.”

Rapportcijfer 6

Met Jeroen Overbeek heeft Jan geen moeite. “Die ziet er altijd keurig uit.”

Marc-Marie: “Hij lijkt groot, maar hij is heel klein. Dat is een grappig weetje, hè?”

Wat is Jans rapportcijfer voor Nieuwsuur? “Ik geef het een 6 en dat komt omdat ik die vrouw niet zo moet. Dat gedoe met die pen en strakke kleding enzo.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Jan Uriot gemeen is over Mariëlle Tweebeeke?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen