Patty Brard pleit voor landelijk verbod op broodroosters: ‘Gevaarlijk’

Patty Brard pleit voor een landelijk verbod op de verkoop van broodroosters. Tijdens het bereiden van haar ontbijt had ze een soort eurekamoment. “Dit is gewoon levensgevaarlijk.”

Patty Brard Hier zijn Patty's vingers nog heel / © SBS

Een broodrooster is een keukenapparaat dat wordt gebruikt om brood te roosteren en knapperig te maken door middel van warmte. Veel mensen hebben er eentje vanwege het gemak en om tijd te besparen, maar het wordt ook gewaardeerd vanwege zijn consistentie: de roostering is heel gelijkmatig en ook nog eens vrij precies in te stellen.

Elektrische schok

Toch wil Patty Brard dit genot nu van veel mensen afnemen. Zij wil de verkoop van broodroosters gaan verbieden, omdat je er ook een elektrische schok van kunt krijgen als je erin gaat zitten poeren met een mes. “Ik sta een ontbijtje te maken en ik vroeg me eigenlijk het volgende af”, zegt ze in haar filmpje in haar Instagram-stories.

Ze vervolgt: “Ik ga het toch een keer keihard zeggen: wie van jullie heeft nou nooit een keer dit gedaan in een broodrooster, als er een broodje blijft hangen (poert met mes in rooster, red.)? Ik hoorde laatst een verhaal en ik wil dit toch met jullie delen. Eigenlijk zouden broodroosters dus gewoon verboden moeten worden.”

Ernstige brandwonden

Dan deelt Patty iets wat ze op het internet heeft gevonden: “Elke keer als je een brood in het rooster stopt, loop je het risico van elektrische schokken. Dit kan ernstig zijn, vooral als je het niet verwacht. Wanneer er elektrische schokken optreden tijdens het gebruik van een broodrooster, kan dit ernstige brandwonden veroorzaken.”

Hoewel dit in theorie kan voorkomen, zijn broodroosters al decennialang een vast onderdeel van keukens over de hele wereld. Met name in de Europese Unie worden alleen modellen verkocht met de strengste veiligheidsnormen. Veel broodroosters zijn ook uitgerust met een knopje om het brood naar boven te duwen.

Onoplettendheid

Als je niet als een soort mafketel met metalen voorwerpen in je broodrooster gaat zitten poeren, dan is er natuurlijk helemaal niets aan de hand. Als we de redenatie van Patty volgen dan kunnen we de frituurpan ook wel gaan verbieden, vanwege het risico op oliespatten. Of blenders, voor als iemand er al draaiend iets in wil stoppen en een beetje uitschiet.

Al met al is het prima als Patty haar eten voortaan als een soort primitieve Wilma Flintstone wil bereiden, maar de rest van Nederland zit natuurlijk niet te wachten op zo’n broodroosterrevolutie. Deze motie is afgekeurd…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u net als Patty Brard dat er een landelijk verbod op broodroosters moet komen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen