Opvolger Edwin Evers vastgegrepen tijdens extreme verkeersruzie

Tim Klijn, die over vijf dagen de ochtendshow van Radio 538 overneemt met de voormalige sidekicks van Edwin Evers, is betrokken geraakt bij een zeer ernstige verkeersruzie.

Tim Klijn © Radio 538

Frustratie, haast, agressie, overtredingen en onoplettendheid in het verkeer: het zorgt al sinds jaar en dag voor heftige ruzies in het verkeer. “Je moet wel oppassen tegenwoordig, want de lontjes zijn aan de korte kant”, zegt Tim Klijn, die over vijf dagen verhuist van Radio Veronica naar de felbegeerde ochtend van Radio 538.

Agressieve Tim

Tim is zelf in een zeer heftige verkeersruzie beland, vertelt hij in zijn radioshow. “Er reed een man voor mij met een auto die half kapot was. Die was de hele tijd aan het remmen en elke keer botste ik bijna op hem. Op een gegeven moment kon ik er langs, dus ik doe mijn raampje open en zeg: ‘Wat ben je nou aan het doen?!’ ‘Ja, mijn auto is kapot!’”

Ongelooflijk, vindt Tim. “Ik zeg: ‘Ja, maar dan moet je aan de kant gaan, want dit is levensgevaarlijk. De mensen achter mij zien niet dat jouw auto kapot is.’ Blijkbaar had ik dat op een iets te agressieve manier gezegd, want zijn auto deed het opeens weer en ik zie hem een kilometer verderop in mijn achteruitkijkspiegel héél hard op me af rijden.”

Wraak van pechrijder

Die pechrijder was uit op wraak. “Hij rijdt me echt klem voor het stoplicht, trekt mijn deur open en hij wilde me gaan slaan. Hij bedacht zich op het moment dat hij me vast had. Hij zei: ‘Jij met je dikke lease-auto, die doet het zeker altijd!’”

Hij vervolgt: “Ik kreeg een hele scheldkanonnade over me heen. Ik zei: ‘Daar gaat het niet om. Hartstikke leuk dat je zo’n oude auto rijdt, maar het is gewoon gevaarlijk wat je doet.’”

Spiegel eraf

Tim heeft geen foto genomen van het kenteken. “Nee, maar ik heb later nog wel eens gedacht: als ik die auto zie staan, trap ik zijn spiegel eraf!”

Oei, dat klinkt behoorlijk agressief, net zoals hij aan het schreeuwen was tegen die pechrijder dus. Heeft die agressieve benadering de situatie eigenlijk niet alleen maar verergerd? Het lokte immers een hele achtervolging uit.

Het onderstreept maar weer eens dat vooral het bewaren van kalmte belangrijk is in het verkeer…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft u Tim Klijn al wel eens gehoord op de radio?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen