Eva Jinek in mei alweer terug op RTL 4: ‘En in 2024 naar NPO?’

Eva Jinek zorgt voor een grote verrassing: na haar seizoensfinale van vanavond keert ze op 1 mei alweer terug, veel sneller dan we van haar gewend zijn. “En dan in 2024 terug naar de NPO?”

Eva Jinek © RTL

Het is een dubbel jaar voor Eva Jinek: op werkgebied worstelt ze met dalende kijkcijfers, maar privé is ze in blijde verwachting van een tweede baby. Heel even leek het erop dat vanavond haar laatste tv-optreden van het jaar zou zijn – ze staat immers bekend om haar lange vakanties en in september is ze uitgerekend – maar niets is minder waar.

Snelle terugkeer

Eva verrast vriend en vijand met een voor haar doen erg snelle terugkeer: al op 1 mei, na slechts zes weken Beau van Erven Dorens, is ze alweer van de partij. Hoe lang ze dan op zender blijft is onduidelijk, maar het ligt voor de hand dat ze het lenteseizoen afmaakt en Humberto Tan of Renze Klamer eind juni of begin juli het stokje overneemt.

De snelle terugkeer van Eva heeft uiteraard te maken met het feit dat ze in het najaar met verlof is en ze dit jaar anders wel héél weinig doet op televisie. Dat zou ook geen goede uitgangspositie zijn nu haar contract aan het eind van het jaar afloopt. Ze verdient momenteel naar verluidt nog 1,2 miljoen euro per jaar, maar volgens critici is dat niet houdbaar.

Terug naar de NPO?

Wilfred Genee wees er gisteren in Vandaag Inside nog op dat Eva de laatste tijd zo slecht scoort. “Hoe kan dat, wat gebeurt daar?”, vraagt de presentator zich af.

Volgens René van der Gijp is er gewoon een mismatch tussen Eva en RTL 4. “Zij moet gewoon terug naar de NPO en zij moet gewoon zich richten op gesprekken die ergens over gaan. Je ziet bij haar haar worsteling elke keer als er weer een zit zoals Frans Duijts of wie dan ook. Dat is voor haar een worsteling.”

Stinkende best

Het is wel indrukwekkend om te zien dat Eva niet bij de pakken neer zit, vindt Johan Derksen. “Ondanks dat het feit dat het niet goed gaat met haar, vind ik wel dat ze haar stinkende best doet. Ze is wel elke avond weer gemotiveerd, maar als je gasten hebt waar geen eer aan te behalen is, dan ben je kansloos.”

René: “Voor haar is het gewoon het beste om een uurtje journalistiek te doen. Totaal niets mis mee.”

Wilfred tot slot tegen Hélène Hendriks: “Het wordt echt pijnlijk. Je stond [met HLF8] achter Jinek nu! Je haalde Jinek bijna in!”

Zorgen voor Eva?

De lage kijkcijfers van Eva leidden gisteren ook tot speculaties in Shownieuws. Presentatrice Airen Mylene: “Eva Jinek blijft maar kijkers kwijtraken met haar talkshow. Moet de presentatrice zich zorgen maken nu haar contract bijna afloopt?”

Airen vraagt het zich af. “Ze was een tijdje dé talkshowkoningin van Nederland, maar haar kijkcijfers zitten in zwaar weer met gisteren een dieptepunt van onder de 400 duizend kijkers. Is de talkshow van Jinek niet meer urgent genoeg?”

Tv-kenner Tina Nijkamp staat vervolgens voor de camera om het antwoord te geven. Zij denkt dat de kijker het format met steeds dezelfde terugkerende onderwerpen beu is. Volgens haar zitten mensen op een ander soort format te wachten, zoals dat van Vandaag Inside. “En naar Arjen Lubach kijken ook heel veel mensen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als Eva Jinek terug wil, wat zou u dan doen als NPO 1 zijnde?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen