Caroline van der Plas vindt Tim Hofman een ontzettende zuurpruim

Caroline van der Plas vindt dat televisiester Tim Hofman een ongelooflijke zuurpruim is. Haar politieke partij werd gisteren de grootste van Nederland, maar dat wil de presentator niet accepteren.

Tim Hofman en Caroline van der Plas © RTL

Ze heeft een monsteroverwinning geboekt bij de Provinciale Statenverkiezingen van gisteren: Caroline van der Plas. Haar BoerBurgerBeweging is in één klap de grootste politieke partij van Nederland geworden. Ze wordt overladen met complimenten en felicitaties, maar in linkse kringen loopt men flink te morren. Zo is Tim Hofman zwaar ontevreden.

Zuurpruim

Tim vindt het niet te verkroppen dat Caroline zo groot is geworden. Hij weigert de politica te feliciteren, maar heeft de volgende tweet geplaatst: “Toeslagenouders niet zielig, trekkermiljonairs wel zielig, gr. Nederland.”

Daar voegt hij aan toe: “Kun je mij een l*l vinden blabla, maar dit is precies wat de kiezer vandaag gezegd heeft.”

Wat ongelóóflijk zuur, vindt Caroline. Ze reageert: “Je onderschat de kiezer. Zuurpruim.”

Randstedeling

Caroline krijgt veel bijval. Zo zegt Geert: “Onze randstedeling begrijpt het stemgedrag niet.”

Iko merkt op: “De Hilversumse mediabubbel in één tweet.”

Erik: “Opvallend dat zoveel ‘progressieven’ ook niet veel verder meer komen dan eendimensionaal populisme. Precies wat ze anderen verwijten. Vastgeroest in het eigen referentiekader.”

En Moos: “Je hebt mensen die de plank volledig mis kunnen slaan. 👇”

Fascinerend

Tim blijft achter zijn tweet staan. Hij noemt de reacties op zijn commentaar ‘emotioneel’ en ‘fascinerend’. “Het punt is dus dat er geen protest kwam na de het toeslagenschandaal, maar wel na het stikstofdebacle. That’s it. Tevens fáscinerend hoe emotioneel mensen hier worden van een tweetje dat ze verkeerd begrijpen.”

Zijn volger Sven vindt dat een flauwe reactie: “Beetje makkelijk weer. Zie ik je vaker doen. Je gooit een tweet de wereld in en als daar reacties op komen dan begrijpen die mensen het niet, stellen ze zich aan of zet je jezelf buiten de discussie. Misschien moet je dan het bericht ook niet plaatsen met jouw bereik.”

Tweet

De tweet van Caroline:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Caroline van der Plas gelijk? Is Tim Hofman in dit geval een zuurpruim?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen