Marc-Marie Huijbregts weigert vraag over Amalia: ‘Dit doe ik niet’

Marc-Marie Huijbregts (58) wil op televisie niet over het gewicht van kroonprinses Amalia (19) praten. Hij heeft een vraag daarover van Eva Jinek (44) afgekaatst. “Sorry, dat vind ik echt zó’n onzin.”

Marc-Marie Huijbregts en prinses Amalia © RTL, RVD/Martijn Beekman

De tienerprinses Amalia wordt door een bepaalde groep volwassen mensen weggezet als een dikkerdje. Behoorlijk ongepast natuurlijk, maar je kunt je volgens Marc-Marie Huijbregts ook afvragen of je daar überhaupt aandacht aan moet geven. Hij vindt dat Eva Jinek het onderwerp in elk geval niet moet behandelen.

Marc-Marie grijpt in

Eva begon er gisterenavond in haar talkshow over. Ze zegt op een gegeven moment tegen Marc-Marie: “Ze krijgt het ook nog zwaar te verduren online over haar lichaam. Al het commentaar daarover.”

Dan grijpt de komediant in. “O, alsjeblieft, ja. Dat vind ik echt… Ik vind eigenlijk dat we het daar niet eens over moeten hebben als ik heel eerlijk ben. Dat vind ik zó’n onzin en ook zo niet waar haar functie over gaat en waar we over moeten praten. Ik vind dat we het daar gewoon niet over moeten hebben.”

Mooie koningin

Marc-Marie vindt Amalia juist een beeldschone meid. “Ik denk dat zij ook een waanzinnig mooie koningin word. Máxima en Willem-Alexander zijn al heel groot en zij lijkt nóg groter te worden. Ik vind haar heel erg imposant en mooi en ik denk dat we daar een heel mooi en goede koningin aan gaan hebben.”

Linda de Mol-bestie Antoinnette Scheulderman: “Ik vind het wel heel ontroerend om te zien hoe serieus ze haar best doet, weet je wel. Je weet gewoon dat ze heel goed voorbereid is en een heel serieus iemand is. Dat vind ik wel knap voor zo iemand van haar leeftijd.”

Oogrol

Eva vindt ook dat Amalia heel goed haar best doet. “Er zit ook geen oogrol bij, geen bijdehand bij, helemaal toegewijd en serieus.”

EenVandaag-verslaggever Joost Vullings: “Ik zou het wel leuk vinden als die jongere zusjes allemaal rare dingen gaan doen. Dat vind ik dan leuk. Die dan gewoon heel snel met auto’s gaan rijden en allemaal vriendjes.”

Eva: “Dat gaat allemaal nog komen!”

Fatshaming

Antoinnette wijst erop dat Amalia met haar postuur ook een rolmodel is. “In het positieve over die fatshaming die er over haar is, las ik vandaag een verhaal in een Belgische krant dat het juist zo’n rolmodel was voor jonge meiden.”

Ze vervolgt: “Want een prinses in Disney-films was ook altijd heel rank en nu hebben we zo’n mooie prinses met een vol figuur, maar een hartstikke mooie meid die het supergoed doet. Dat het juist een heel positief voorbeeld is voor jonge meiden. Zo kun je het ook bekijken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Eva Jinek wil het fatshamen van prinses Amalia bespreken, Marc-Marie weigert. Terecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen