Heftig: wangedrag bij Sterren op het Doek, medewerkster stapt op

Een medewerkster van Sterren op het Doek is opgestapt na grensoverschrijdend gedrag op de set. De zaak staat los van de klachten over de intimiderende blikken van Özcan Akyol.

Özcan Akyol © MAX

Het kan ook nooit een keer normaal gaan in de tv-wereld: nu blijkt er weer grensoverschrijdend gedrag te hebben plaatsgevonden op de set van Sterren op het Doek. Het programma van Özcan Akyol, dat vroeger door Hanneke Groenteman gepresenteerd werd, is de zoveelste tv-titel waar een onveilige werkomgeving heerste.

Onheus bejegend

Een vrouwelijke medewerker van Sterren op het Doek voelde zich dusdanig onheus bejegend dat ze uit de media stapte en nu een eigen koffiebar exploiteert. Ze zou hebben geklaagd bij de producent van het programma: Mediawater. “Als ik het had geweten, had ik ingegrepen en had ik er werk van gemaakt”, reageert MAX-baas Jan Slagter in De Telegraaf.

Jan is naar eigen zeggen nooit op de hoogte gebracht door het productiebedrijf. “We zullen kijken of we bij producties voor MAX vanaf nu altijd eigen mensen op de vloer kunnen plaatsen om uitwassen te voorkomen.”

Intimiderende blikken

Heeft dit iets te maken met de klachten over de intimiderende blikken van Özcan Akyol? Een vrouwelijke medewerkster voelde zich in 2022 dermate onveilig door de presentator dat ze tot driemaal toe naar de vertrouwenspersoon stapte. “Het was niet seksueel, maar intimiderend. Zij voelde zich dus onveilig daardoor. Ze was bang”, bekende hij eerder.

Nee, daar heeft het niets mee te maken, laat journalist Mark Koster, die Jans reactie optekende voor De Telegaaf, weten op X. “Jan Slagter meldt net dat het grensoverschrijdende gedrag betrekking had op een eindredacteur. Die zou woede aanvallen hebben gehad en in zijn tweede seizoen zijn ontslagen. Producent Mediawater greep dus meteen in.”

Jan is woest

Waar dit hele verhaal vandaan komt? NPO’s sterinterviewer Coen Verbraak en zijn redactie hebben dit ontdekt tijdens de voorbereidingen van de tv-uitzending Jouw Grens, Mijn Grens over wangedrag in de mediawereld. Ze hebben dit tijdens een interview aan Jan Slagter voorgelegd, maar hij is nu helemaal woest.

Jan zegt dat hij onder valse voorwendselen naar dat interview is gelokt en wil nu dat zijn deel uit het programma wordt geknipt. Doen ze dat niet, dan gaat hij een kort geding aanspannen. Wat een dramaqueen. “Ik zou geen knip voor de neus waard zijn om het eruit te halen”, reageert Coen.

Mans genoeg

Barbara van der Klis, de eindredacteur van het programma, vindt ook dat Jan heel hysterisch doet. “Jan Slagter is mans genoeg om zich te verweren in een uitzending over grensoverschrijdend gedrag. Hij reageerde prima. Niets aan de hand. Ik begrijp niet waar hij zich druk om maakt.”

Jouw Grens, Mijn Grens wordt na de publicatie van het rapport over wangedrag bij de NPO uitgezonden op televisie.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jan Slagter wil zichzelf censureren via een rechtszaak. Zit hij te miepen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen