Marc-Marie Huijbregts komt Yolanthe tegen: ‘Ik zweeg haar dood’

Marc-Marie Huijbregts is absoluut niet onder de indruk van Yolanthe Cabau. Hij heeft haar wel eens ontmoet achter de schermen van De Wereld Draait Door. “Ze was zó verveeld.”

Marc-Marie Huijbregts en Yolanthe Cabau © RTL, NPO

Yolanthe Cabau krijgt een flinke veeg uit de pan van Marc-Marie Huijbregts. De cabaretier doet in de nieuwste aflevering van zijn podcast net of hij haar naam niet weet – hij zegt ‘Yolanthe van Bou van Kasbouwe’ – én haalt keihard naar haar uit. Volgens de komediant heeft ze namelijk niet bepaald een leuke persoonlijkheid.

Verveelde Yolanthe

Welke indruk heeft Marc-Marie van Yolanthe? “Misschien heb ik het al wel verteld, maar ik heb haar een keer ontmoet bij De Wereld Draait Door. Zó verveeld. Dan stond ze zo voor de spiegel met een borstel zo haar haar te kammen”, aldus de cabaretier, terwijl hij als een soort beperkt persoon een aantal kambewegingen maakt.

Vreselijk, vindt hij zulk gedrag. “Dan denk ik: kóm op, Yolanthe! Een beetje energie erin! Toen deed ze iets bij de Giro. Die vertrok toen uit Beuningen ofzo en toen was zij daar de rondemiss of weet ik veel wat. Ze zat aan tafel, maar zó verveeld. Ze kan ook haar dag niet hebben gehad.”

Niks gevraagd

Marc-Marie besloot om Yolanthe helemaal dood te zwijgen. “Ik heb volgens mij niks aan haar gevraagd, omdat ik dacht: als je zo verveeld bent… Als je hier niet wil zijn… Kijk, het is leuk als mensen te gast zijn en ze zijn ook enthousiast en ze vinden het ook leuk om er te zijn.”

Was ze niet gewoon een beetje nerveus? Nee, zegt de cabaretier. “DWDD is al hartstikke lang geleden, maar je zag altijd heel duidelijk het verschil met mensen die zenuwachtig waren. Dan waren ze soms ook een beetje afstandelijk en moeilijk, maar dan snap je dat en probeer je ze op hun gemak te stellen. Maar verveeld…”

Matthijs uit plaat

Na dat verveelde gesprek zal Matthijs van Nieuwkerk natuurlijk wel weer uit zijn plaat gegaan zijn op de redactie? Marc-Marie grapt er in elk geval wel over… “Nou, ik geloof dat Matthijs flink… Nee hoor, helemaal niet, hahaha.”

Dan doet hij een soort schreeuwende Matthijs-imitatie: “Op je knieën zou je moeten! Breng je föhn eens mee!”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen