Heleen van Royen aangepakt: ‘Wat is er met je gezicht gebeurd?!’

Heleen van Royen krijgt flink wat tegengas van de door haar zo gehate Yvonne Coldeweijer. “Ik dacht dat zij een cool, vrij iemand was ofzo, maar ze keek echt heel zuur. Ik was echt verbaasd.”

Yvonne Coldeweijer en Heleen van Royen © YouTube, SBS 6

Schrijfster Heleen van Royen verbaast vriend en vijand met haar aanval op Yvonne Coldeweijer. De vrouw die de Amsterdamse wethouder Rob Oudkerk voor de bus gooide door te onthullen dat hij prostituees bezocht, roept nu ineens dat ze het te ver vindt gaan dat Yvonne haar vijand Rachel Hazes een ‘gecremeerde kroket’ noemt.

Heleens gezicht

Rob Goossens vindt het een tikje hypocriet en daar is Yvonne het helemaal mee eens. Ze vindt Heleen heel flauw, roept de juicekoningin in haar Juice Show. Maar: “First of all, Heleen: wat is er met jouw gezicht gebeurd? Wat is er met haar gezicht gebeurd?! Wauw!”

Co-host Mark Koster: “Ik raad je aan om nu niet een frituurmerk te noemen met een bijvoeglijk naamwoord, want voor je het weet sta je voor het hekje.”

Yvonne grappend: “Ik zal niet zeggen dat ze lijkt op een bamischijf.”

Guilty pleasure

Yvonne wijst erop dat Heleen dik een jaar geleden in de Beau Monde nog riep dat het juicekanaal Life of Yvonne haar favoriete guilty pleasure is. “Dat vind ik zó grappig. Nou, blijkbaar is haar mening omgekeerd. Ze heeft nu een bloedhekel aan mij en zij zegt dat ik Rachel alleen maar loop te pesten en te sarren.”

Dat is gewoon niet waar, aldus Yvonne. “Een beetje misschien, maar niet alleen maar. Misschien als ze erom gevraagd heeft. Maar dat doe ik dus niet, vind ik.”

Nieuwe Rachel-bestie

Het verbaast Yvonne dat Heleen ineens zo politiek correct doet. “Heleen van Royen is nu gebombardeerd tot de nieuwe vriendin van Rachel. Hiervoor heeft ze het nog nooit opgenomen voor Rachel en ineens zijn ze besties, waarschijnlijk omdat Rachel dus verder niemand meer heeft. (…) Heleen haar mening kunnen we gewoon niet al te serieus nemen.”

Ook Mark vindt Heleen een beetje hypocriet. “Deze vrouw ís clickbait. Ze heeft helemaal naakt gestaan op haar boek.”

Yvonne: “Voor aandacht, hè? Voor aandacht!”

Rebel

Het beeld dat Yvonne van Heleen had is helemaal gekanteld. “Ze komt eigenlijk over als een soort cool iemand die niet flauw is. Zo komt zij over. Zij is een rebel. Ik vond het ook niet raar dat ze had gezegd: ‘Yvonne vind ik grappig.’ Ik dacht dat zij een cool, vrij iemand was ofzo, maar ze keek echt heel zuur. Ik was echt verbaasd.”

Mark: “Ja, ze keek heel gemeen. Als je nou lid bent van de SGP en bij een christelijke krant werkt, top! Uit die mond vind ik het ook helemaal prima, maar uit haar mond vond ik het wel minder.”

Yvonne: “Ik dacht: huh, probeer je nou in de hol van Rachel te kruipen? Heleentje, je doet er niet toe!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heleen van Royen gooide Rob Oudkerk voor de bus, maar klaagt over Yvonne's kroket. Zuur?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen