RTL 4-hit De Verraders mogelijk terug met onbekende Nederlanders

RTL 4 gaat mogelijk een serie maken van De Verraders met ónbekende Nederlanders als kandidaten. “Het is zeker een optie waar we naar kijken”, zegt programmabaas Peter van der Vorst.

De Verraders © Jasper Suyk

De Verraders is al sinds de eerste aflevering een groot succes op RTL 4. Net als bij de meeste van dit soort programma’s bestaat ook hier het kandidatenveld volledig uit BN’ers. “Ik zou soms ook willen dat het anders was, omdat we dan veel meer keuze hebben”, legt zenderbaas Peter van der Vorst uit in gesprek met Veronica Superguide.

‘Het is een optie’

Hoezo kan het niet anders dan? Je laat Samantha Steenwijk en haar lange tenen een keer thuis op de bank zitten en je nodigt Corine uit Amersfoort uit; klinkt eenvoudig. Maar zo eenvoudig is het volgens Peter helemaal niet.

Peter legt uit dat de kijker júist bekende gezichten wil zien. “We merken dat titels beter werken als de kijker de deelnemers al op een bepaalde manier kent. In Groot-Brittannië is dat anders.”

Toch gaat hij wel nadenken over een editie met ON’ers. “Het is zeker een optie waar we naar kijken.”

Wereldsucces

Het doet Peter goed dat De Verraders zo’n groot succes is. “Na The Voice is dit eigenlijk het eerste RTL-programma dat zo de wereld overgaat, echt heel gaaf. Toen het aan ons werd voorgesteld, was de basis er al wel, maar waren we er nog niet.”

Hij besluit: “Nadat onze mensen er samen met producent IDTV mee aan de slag zijn gegaan, hebben we het uiteindelijk bij mij thuis in de achtertuin gespeeld. Binnen twee minuten voelden we: dit is iets.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen