Martine van Os haalt uit naar RTL 4: ‘Dit is héél verkeerd signaal’

Martine van Os vindt dat RTL 4 bijdraagt aan de verharding van de maatschappij door programma’s als De Verraders en Expeditie Robinson uit te zenden. “Een heel verkeerd signaal.”

De Verraders en Martine van Os © RTL, Janita Sassen

Het stoort Omroep MAX-ster Martine van Os ontzettend dat er zoveel valsigheid te zien is op televisie. Ze noemt in De Telegraaf twee programma’s in het bijzonder, beide te zien op RTL 4: De Verraders en Expeditie Robinson. “Vroeger ging het erom wie in de wildernis kon overleven, dat vond ik leuk.”

Kritiek op RTL 4

Tegenwoordig is dat wel anders, aldus Martine. “Nu draait het vooral om bondjes met elkaar sluiten en anderen eruit te werken. Elkaar te verraden. Ook al is het een spel, dat past niet bij me. Mensen die aan De Verraders meedoen, hebben nazorg nodig, zelfs Jan Slagter overkwam dat. En geloof me, hij staat toch behoorlijk stevig in zijn schoenen.”

De presentatrice zou er nóóit aan meedoen. Sterker nog: ze vindt het foute tv. “Wat een ellende, ik moet er niet aan denken. Ik vind trouwens dat die programma’s een heel verkeerd signaal afgeven in een toch al verharde maatschappij. Samen iemand anders eruit werken door achter zijn of haar rug samen te spannen, wat is dat nou voor boodschap?”

Met pensioen?

Misschien is Martine ook niet echt de doelgroep. Ze is inmiddels 66 en gaat bijna met pensioen. Of toch niet? “Mijn vaste contract stopt op de pensioenleeftijd maar dat wil niet zeggen dat ik geen programma’s meer voor Omroep MAX blijf maken. Te zijner tijd ga ik natuurlijk minder werken.”

Betekent dat het einde van Tijd voor MAX? “Dit tempo met een dagelijkse talkshow is op een gegeven moment niet meer vol te houden. Ik ben nu regelmatig in gesprek met Jan Slagter hoe we een en ander vorm gaan geven.”

Mooi programma

Dat klinkt alsof Martine inderdaad een serieuze stap terug zet. Wat ze wel gaat doen? “Ik heb een mooi idee voor een programma. Maar dat houd ik nog even voor me, want voor je het weet zie je het ergens anders terug.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Martine van Os een punt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen