Ferry Doedens staat voor lege zalen: ‘Vijftig kaartjes verkocht!’

De theatertour van Ferry Doedens is een extreem grote mislukking. Er komt bijna niemand af op de voorstellingen waarin hij vertelt over zijn verslavingen en zijn avonturen boven de wasbak.

Ferry Doedens © RTL

Er zijn weinig BN’ers zó oninteressant als Ferry Doedens. De gevallen soapster is niet meer dan het zoveelste sterretje dat loopt te koketteren met zijn drank- en cocaïneverslaving. Toch denkt hij interessant genoeg te zijn om in theaters door het hele land zijn levensverhaal te vertellen. De kaartverkoop bewijst dat hij aan enorme zelfoverschatting lijdt.

Slechte kaartverkoop

Shownieuws-presentator Manuel Venderbos in de showrubriek op SBS 6: “Ferry Doedens dacht heel Nederland te kunnen boeien met zijn échte verhaal in zijn theatervoorstelling Only Ferry, maar dat blijkt in de praktijk toch net wat lastiger.”

Bart Ettekoven, de showkenner van dienst, stelt dat de kaartverkoop een drama is. Alleen de première was van de week ‘uitverkocht’. “De premièrezaal zat vol, hè, met allemaal vrienden en genodigden. Allemaal bekenden van Ferry die allemaal nieuwsgierig waren naar zijn grote verhaal, het verhaal achter zijn verslaving.”

Voorstelling gecanceld

Als zijn vrienden- en familiekring niet van de partij is om de zaal te vullen, dan heeft Ferry het ineens een stuk lastiger. “Ik heb een aantal mensen gesproken die erbij waren en die hadden ook zoiets van: ik weet niet of dit nou een heel groot succes gaat worden.”

Hij vervolgt: “Eigenlijk is nu al gebleken dat dat inderdaad een heel klein beetje tegenvalt, want de eerste voorstelling in Roosendaal is gecanceld vanwege tegenvallende kaartverkoop.”

50 kaarten

En dat terwijl die zalen van Ferry al niet bepaald groot zijn. “Hij treedt op in kleine zalen van zo’n 200 man.”

Hij trad gisterenavond op in Sneek. “Daar zijn maar 50 kaarten voor verkocht. Je kunt je dan wel afvragen of je helemaal naar Friesland moet gaan rijden voor maar 50 mensen die naar je verhaal willen luisteren.”

Huilverhaaltje

Bart vindt het niet zo gek dat Ferry’s theatertour een flop is. “Je kunt je ook afvragen of Nederland misschien een beetje moe is van al die BN’ertjes die een huilverhaaltje willen doen in een documentaire van vijf afleveringen of in een theatershow.”

Hij wijst hier op de Videoland-serie van André Hazes jr. “We zien wel heel veel bekende Nederlanders op dit moment die hun verhaal willen delen over hun drugsverslaving, alcoholverslaving. Het is wel heel veel, hè?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Ferry Doedens lijdt aan een zeer ernstige vorm van zelfoverschatting?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen