Jan de Hoop krijgt veeg uit de pan: ‘Je bent een enorme aansteller’

Jan de Hoop krijgt een flinke veeg uit de pan van Marcel van Roosmalen. De opiniemaker vindt het overdreven dat de presentator zo emotioneel was tijdens zijn afscheid bij RTL Ontbijtnieuws.

Jan de Hoop en Marcel van Roosmalen © RTL, NPO

Na maar liefst 33 jaar nam Jan de Hoop in juni afscheid van het RTL Ontbijtnieuws. Hij moest daarbij een klein traantje wegpinken, maar relativeerde dat zelf direct. “Dit is nog erger dan Toine van Peperstraten!”, grapte hij op een gegeven moment uit, tot hilariteit van zijn collega’s én de kijkers thuis.

Aanstellerij

Marcel van Roosmalen vindt het zwaar overdreven dat Jan moest huilen bij zijn afscheid. Hij had het er gisteren over in de talkshow Media Inside, waar huilende BN’ers werden gerangschikt.

Zelf zou hij nooit zo gaan zitten grienen op televisie, aldus Marcel. “Ik probeer me daarin te verplaatsen en dan denk ik: hoe zou het nou zijn als BNNVARA zegt: ‘Marcel, we stoppen met Media Inside.’ Gaan wij dan bij zo’n laatste uitzending ook zo tekeer als Jan de Hoop? Ja, ik vind het een hoge vorm van aanstellerij.”

Empathisch

Co-host Gijs Groenteman vindt het niet empathisch van Marcel. “Jan heeft het wel heel vaak gedaan. Denk je dat hij dit dan zit te acteren ofzo? Misschien heb je het empathisch vermogen van een eend.”

Marcel houdt voet bij stuk. “Ik denk: ja joh, je presenteert het nieuws. Je bent toch niet écht geroerd dat kijkers dat zeggen? Ik kan me er niet in verplaatsen.”

Toine-verbod

Het ging ook nog even over het gehuil van Tim den Besten. Hij huilde op de radio nadat hem racisme was verweten. “We willen hem hier niet meer aan tafel hebben. Mensen die dit liedjes zingen en dit soort dingen uitkramen; nee”, grapt Gijs.

De gasten aan tafel die de huilende BN’ers moesten rangschikken mochten overigens niet voor Toine van Peperstraten kiezen. “Wwant dat beeld mag niet meer uitgezonden worden. Dat heeft Toine van Peperstraten geblokt.”

Fragment

De mannen van VI over de tv-tranen van Jan:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u deze sneer aan het adres van Jan de Hoop onnodig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen