Danny de Munk ‘onthutst’, vrouw doet aangifte van verkrachting

Danny de Munk lijkt toch niet zo makkelijk weg te komen met de geruchten over seksueel grensoverschrijdend gedrag. Er is aangifte tegen hem gedaan van verkrachting, meldt De Telegraaf.

Danny de Munk © William Rutten

Yvonne Coldeweijer werd verguisd door RTL Boulevard en Shownieuws toen ze twee maanden geleden een heftig verhaal over seksueel wangedrag door Danny de Munk naar buiten bracht. De zanger werd online overspoeld met kotsgezichtjes, maar hij ontkende alles en nu is hij gewoon te zien als jurylid in het programma De Hollandse Nieuwe.

Verkrachting

Die SBS 6-show staat op losse schroeven nu John van den Heuvel op deze dinsdagavond onthult dat er een aangifte ligt tegen Danny. ‘Aanklacht tegen Danny de Munk wegens verkrachting’, luidt de kop van De Telegraaf.

Een vrouw die in 2007 en 2008 nauw met Danny samenwerkte achter de schermen van de Stage-musical Ciske de Rat, heeft twee weken geleden aangifte gedaan bij de politie. Aangifte van verkrachting. “De door de vrouw in de politie-aangifte beschreven details zijn bekend bij De Telegraaf.”

Danny ‘onhutst’

Danny ‘bestrijdt’ dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag, zegt zijn advocaat Royce de Vries. “Laat staan aan strafbare feiten. Inmiddels is cliënt bekend met de identiteit van de aangeefster. Dit bevestigt voor hem dat de beschuldiging ongefundeerd is.”

Volgens Royce kan Danny ook onderbouwen dat de beschuldigingen niet waar zijn. “Cliënt is onthutst over deze onterechte beschuldigingen en beraadt zich over het nemen van juridische vervolgstappen.”

Vermeend slachtoffer

Advocaat Richard van der Weide, die het vermeende slachtoffer van Danny bijstaat, zegt namens zijn cliënte ’dat zij geen enkel ander belang met de aangifte heeft dan uiting te geven aan een ingrijpend strafbaar feit dat haar indertijd is overkomen en waarvan zij nog steeds de gevolgen ondervindt’.

Yvonne Coldeweijer meldt dat de vrouw die aangifte heeft gedaan níet de vrouw uit haar verhaal is. “Het meisje uit mijn video, met het verhaal in het bos, werkte backstage bij Ciske. Het meisje dat nu aangifte heeft gedaan van verkrachting, werkte ook backstage bij Ciske. Zij is echter niet hetzelfde meisje als uit mijn video. Er waren er namelijk meer.”

Instagram

Het gaat nu behoorlijk los onder de laatste Instagram-post van Danny:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat SBS 6 moet stoppen met De Hollandse Nieuwe, waarin Danny de Munk jurylid is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen