Danny de Munk verdedigd op RTL 4 en SBS 6: ‘Misselijk van Yvonne!’

Danny de Munk krijgt ruimhartig steun van zowel RTL Boulevard als SBS Shownieuws. De sterren van beide showrubrieken vinden dat Yvonne Coldeweijer véél te ver gaat met haar geruchten.

Albert Verlinde en Luuk Ikink © SBS 6, RTL 4

Yvonne Coldeweijer heeft naar eigen zeggen met een vrouw gesproken die op 21-jarige leeftijd te maken heeft gehad met grensoverschrijdend gedrag door Danny de Munk. Zelf ontkent de zanger alles, maar ondertussen krijgt hij op zijn sociale media te maken met een tsunami van kotsgezichtjes. Terecht als het waar is, heftig als het niet klopt.

Ongeloofwaardig

Het advocatenkantoor dat Danny bijstaat, De Vries & Kasem, noemt de beweringen van Yvonne ongeloofwaardig. “Zo is het zeer onaannemelijk dat iemand in een grote musical speelt onder invloed van harddrugs, waarin op het hoogste niveau vaak gelijktijdig gezongen, gedanst en geacteerd moet worden.”

“Daarnaast is het praktisch uitgesloten dat er seksuele handelingen zijn verricht in de bus van de cast en crew, aangezien er altijd minimaal 35 personen in de bus aanwezig waren. Hetzelfde geldt voor het verrichten van seksuele handelingen in de coulissen tijdens theateroptredens, waar eveneens een groot aantal cast- en crewleden hun werk verrichten.”

Dikke duim

Tv-kenner Rob Goossens van RTL Boulevard vindt dat het advocatenkantoor Yvonne ‘een lesje journalistiek’ geeft en Luuk Ikink zegt: “Dat is het natuurlijk ook vaak bij dit soort verhalen. Je hebt een heel dikke duim en daar zit dan alles in. Zo klinkt het ook wel een beetje natuurlijk. Het zijn wel heel erg heftige verhalen, dat je denkt: het kan bijna niet!”

Rob: “Dat is het gevaarlijke van deze tijden. Je kunt een mooi verhaal verzinnen en als je het maar gedetailleerd genoeg maakt komt het geloofwaardig over en dan is er altijd wel iemand die het wil delen. Dan hoef je dus inderdaad niet eens met bewijsmateriaal daarvoor te komen.”

Misselijkmakend

Yvonne werd in Shownieuws al helemáál onder vuur genomen. Daar zat Bram Moszkowicz met een kapmes aan de desk. “Ik vind het misselijkmakend. Zal die vrouw wel eens in de spiegel kijken? Ja, misselijkmakend, ja. (…) Ik kan alleen maar hopen dat (…) iemand naar de rechter gaat en dat die mevrouw ontzettend op d’r flikker krijgt van de rechter.”

Evert Santegoeds vindt dat eventuele MeToo-slachtoffers ‘de officiële weg moeten bewandelen’. “Dan ga je niet naar dat orakel in Tilburg”, zegt hij, wijzend op Yvonne.

Albert Verlinde, oud-directeur van Stage Entertainment, wijst er wel op dat Danny in 2007 – toen het wangedrag zou hebben plaatsgevonden – nogal laks te werk ging. “De enige verhalen die ik kende over Danny uit 2007 – en dat is geen nieuws – is dat hij toen niet altijd even gedisciplineerd was. Hij was er niet altijd, niet alle voorstellingen.”

Hypocriet

Nadat de Shownieuws-sterren helemaal los waren gegaan op Yvonne en hoe schandelijk het is dat nu zelfs Danny’s kinderen erin mee worden getrokken, sloten ze de uitzending handenwrijvend af met de huwelijkscrisis van Charly Luske. Hij is door een ander juicekanaal, RoddelPraat, ontmaskerd als vreemdganger.

Als toetje bracht Shownieuws beeldvullend de kinderen van Charly in beeld. “Charly trekt dan meteen de kaart dat het zo zielig is dat de kinderen erbij betrokken zijn… Dat moet je zelf lekker realiseren op het moment dat je vrouwen uitnodigt om met een Uber naar je toe te komen naar een goedkoop hotelletje!”, brieste Evert Santegoeds.

Lekker hypocriet.

Mannen van VI

Tot slot de mannen van VI. Ook zij springen in de bres voor Danny. “Tegenwoordig word je om alles gecanceld”, zegt Johan Derksen. “Je wordt gecanceld en vernietigd. Ik heb medelijden met onze Ciske de Rat. Je wordt dus vernietigd op jeugdzonden. Die jongen heeft wat gedaan of niet, maar dan hebben we het over 2006, 2007. Als het niet waar is, is het heel onrechtvaardig, maar hij is de rest van zijn leven beschadigd.”

René van der Gijp: “Ik denk er hetzelfde over: laat gaan.”

Johan wijst op boekingen die Danny mogelijk misloopt: “Marco Borsato zie ik nergens meer optreden.”

René: “Ja, maar die heeft een minderjarig meisje ehh… Dat is niet zo handig.”

Johan: “Dat moet ook nog bewezen worden.”

Yvonne reageert

Yvonne reageert als volgt op de massale kritiek:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Shownieuws spreekt schande van de Danny de Munk-schandpaal, maar laat vijf minuten later foto van Charly Luske's kinderen zien. Hypocriet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen