Danny de Munk dreigt te worden gecanceld: ‘Hij is een vuile smeerlap’

Danny de Munk dreigt, in elk geval voorlopig, te worden gecanceld nu Yvonne Coldeweijer een behoorlijk shockerend verhaal over hem naar buiten heeft gebracht. “Hij is een vuile smeerlap.”

Yvonne Coldeweijer en Danny de Munk © YouTube

Het is als een boemerang in zijn gezicht teruggekomen: Danny de Munk die in de nieuwste editie van de Weekend roept dat hij zich ‘niet drukmaakt om die juicechannels’. Juicekoningin Yvonne Coldeweijer prees hem om zijn nuchtere houding en deelde het interview op Instagram. En toen barstte de bom: ze kreeg ‘honderden’ privéberichtjes.

Walgelijk en goor

Yvonne heeft veel van die berichtjes gedeeld in haar betaalde privéchat en dan gaat het voornamelijk over vreemdgaan en drugsgebruik. “Ik heb gelachen, totdat ik een verhaal tegenkwam en dat is de reden dat ik deze video maak. Dit vind ik toch wel zoiets heftigs”, zegt ze in een juicevideo. “Danny, toen ik dit las werd ik wel een beetje boos op jou.”

Ze heeft contact met iemand die Danny beschuldigt van grensoverschrijdend gedrag. “Ik sta honderd procent achter haar. Hoe zij dit aan mij vertelt vind ik zeer geloofwaardig overkomen. Het is haar verhaal en dat ga ik hier nu vertellen. (…) Mijn maag draait er van om. Ik vind het echt een vies, vuil, walgelijk, goor verhaal.”

Meisje van 21

De vrouw in kwestie was 21 jaar toen ze in 2007 werkte achter de schermen van de musical Ciske de Rat, waarin Danny de hoofdrol speelde. Hij regelde via de productie haar nummer en nodigde haar toen uit in een huisje waar hij verbleef, vertelt ze. Onverwacht zou hij haar hebben opgehaald met de zwager van zijn vrouw Jenny.

Daarna zouden er seksuele dingen zijn gebeurd. “Zij vertelt dat elke keer als ze dan samen waren, hij haar dus drugs gaf. Daardoor kwam zij voor haar gevoel in een heel soort van rare wazige periode terecht waarbij zeg maar ook grenzen voor haar gevoel heel erg zijn vervaagd. Daar heeft ze tot op de dag van vandaag nog steeds best wel last van.”

Sensation

Er volgde een periode waarin het volgens de dame allemaal steeds verder ging, bijvoorbeeld als ze aan het douchen was in Danny’s hotelkamer. “En ineens kwam dan de chauffeur van Danny ofzo binnen in de douche en dan werd dan ook verwacht van haar dat zij ook allemaal dingen met hem zou doen.”

Het dieptepunt was toen Danny haar een kaartje zou hebben aangeboden voor Sensation, waar hij heenging met dezelfde zwager en nog een vriend. “Maar dan was het wel de bedoeling dat ze het daarvoor met z’n vieren zouden doen. Toen heeft zij gezegd: ‘Ik wil dat eigenlijk niet. Ik heb daar geen behoefte aan.’”

Amsterdamse Bos

Danny zou toen het kaartje hebben ingetrokken. Die kocht ze zelf alsnog, waarna het drietal aanbood haar op te halen van het station. “En wat denk je? Zijn ze dus doorgereden naar het Amsterdamse Bos en hebben ze haar op die manier dusdanig voor het blok gezet dat ze daar dus seks hebben gehad met z’n vieren in het bos.”

Dit gaat veel te ver, zegt Yvonne. “Echt, echt, jongen. Danny, ik zweer het je: ik word hier witheet van, hè? Je weet wat MeToo is hè? Zo’n meisje dat al heeft gezegd dat ze dat niet wil, dan ga je haar er dus toch inluizen en haar ophalen van het station met twee andere mannen? Je zit met dríe mannen in een auto.”

Vuile smeerlap

Zo’n meisje voelt zich dan gedwongen, aldus Yvonne. “Dan rijd je naar het bos van: ga nou nog maar eens tegenstribbelen, je kunt toch geen kant meer op. Dit kan echt niet, Danny. Vuile smeerlap. Dit kun je gewoon niet doen! Ik denk dat je gewoon niet helder meer hebt kunnen nadenken ofzo omdat je zóveel drugs hebt gebruikt in die tijd.”

Yvonne spreekt van MeToo. “Je bent met een BN’er en twee andere mannen en dan moet je heel stoer gaan zijn en zeggen: ‘Stop de auto, ik ga eruit, fuck jullie!’ Nee, dit werkt niet zo bij meisjes van 21. Die zijn onder de indruk. Er is een machtsverhouding. Jij bent een BN’er en ook nog eens de ster van de show bij Ciske en zij werkt daar backstage.”

Volgens Yvonne heeft de zwager in kwestie inmiddels al spijt betuigd. “Dat geeft dus al aan dat er wel degelijk een besef is van dat wat daar gebeurd is helemaal niet kan, hè Danny?”

Stage reageert

Musicalgigant Stage Entertainment, de producent van Ciske de Rat, zegt tegen Shownieuws een onderzoek in te stellen. “De inhoud van de berichtgeving heeft ons zeer aangegrepen. Naar aanleiding van de berichtgeving zullen wij nader onderzoek hiernaar doen. (…). Als Stage zullen wij betrokkenen alle mogelijke hulp en ondersteuning hierbij bieden.”

Weekend-baas Bart Ettekoven in Shownieuws: “Ik denk dat Danny een beetje spijt heeft van het interview in Weekend, want daardoor is het allemaal een beetje aan het rollen gekomen. Hij riep: ‘Ik ben niet bang voor de juicekanalen, want ik heb helemaal geen geheimen.’ En vervolgens is Yvonne Coldeweijer helemaal overspoeld met mensen die toch wel wat dingetjes van hem lijken te weten.”

Frits Huffnagel daarop geërgerd: “En daarvoor was er helemaal niks? Er was geen aangifte, er was geen klacht, er was geen… Pffff… Wat een gedoe allemaal weer.”

Juicevideo

De juicevideo van Yvonne:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen