Danny de Munk baalt als een stekker: ‘Agenda voor 2023 nog leeg’

Danny de Munk kampt vanwege de vrouw die aangifte tegen hem deed van verkrachting nog steeds met een lege agenda. “Zijn agenda voor dit jaar is helemaal leeg”, meldt Evert Santegoeds.

Danny de Munk © RTL

De vrouw die aangifte van verkrachting deed tegen Danny de Munk heeft zijn carrière behoorlijk tot stilstand gebracht. Hoewel de aangifte eind vorig jaar werd geseponeerd vanwege een gebrek aan bewijs, heeft Danny de rechtbank verzocht om de vrouw in het openbaar te horen. Dat zal gebeuren op 16 maart.

Lege agenda

Waarom Danny dit nog allemaal uithaalt? “Er is Danny zóveel aan gelegen om zijn naam te zuiveren. Hij is alles kwijt. Wat hij zegt: zijn gezin en iedereen wordt ermee geconfronteerd. Het is een zaak die hem alles gekost heeft wat hij opgebouwd heeft”, legt Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds uit in Shownieuws.

Evert vervolgt: “Hij zit al een jaar thuis, zijn agenda voor dit jaar is helemaal leeg, dus hij zegt: ‘Laat die vrouw maar vertellen wat ze weet en wat ze vindt en wat ze denkt dat ik haar heb aangedaan.’ En dan mag het publiek beoordelen of ze dat geloofwaardig vinden overkomen of niet. Hij wil heel graag dat het in de openbaarheid gebeurt.”

Afschrikwekkend

De aangeefster van Danny is verplicht te verschijnen, maar er is nog niet bepaald of het verhoor openbaar zal plaatsvinden. “Het belang van Danny inschattende, denk ik dat hij er alles aan zal doen om dat in het openbaar te laten plaatsvinden. Dan is het aan de rechter om te bepalen.”

Hij vervolgt: “Die kan ook nog zeggen: ‘Die mevrouw mag niet gefilmd worden, haar stem moet vervormd worden in de media.’ Het kan een afschrikwekkende werking hebben op mensen die het hebben meegemaakt en aangifte willen doen. Die denken: als het dan later op tv komt, dat wil ik allemaal niet. Dat zijn belangen die worden afgewogen.”

Valse aangifte

Danny vindt dat er sprake is van een valse aangifte. “Want er was ook nog iets met een cassetterecorder die hij hoorde afklikken, hè? Het is misschien een set-up geweest. Het is in elk geval een zaak met heel veel verliezers op dit moment, omdat die carrière van Danny de Munk van veertig jaar volledig tot stilstand is gekomen.”

Collega Tooske Ragas: “Dat klopt, maar ik denk ook aan die andere partij en ik weet het ook niet, maar stel…”

Evert: “Die kan dan daar alsnog vertellen wat er allemaal gebeurd is.”

Leontien van Moorsel: “Er zijn alleen maar verliezers op dit moment. Ik vind het echt verschrikkelijk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het terecht dat de agenda van Danny de Munk leeg is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen