Chantal Janzen zorgt voor bonje in Shownieuws: ‘Mag ik uitpraten?!’

Chantal Janzen heeft voor behoorlijk wat wrijving gezorgd in de vroege zomereditie van Shownieuws. Deskundigen Guido den Aantrekker en Iris van Lunenburg waren het flink met elkaar oneens.

Guido den Aantrekker en Iris van Lunenburg © Shownieuws

Al jaren is er sprake van onenigheid tussen de bekende tv-vrouwen Chantal Janzen, Linda de Mol en Wendy van Dijk. Chantal aan de ene kant en Linda en Wendy aan de andere kant hebben regelmatig flink naar elkaar uitgehaald. Typische vrouwenkift, vindt Guido den Aantrekker. De schuld van de media, zegt Iris van Lunenburg.

‘Laat me uitpraten!!!’

Chantal heeft na lange tijd een update gegeven over haar relatie met Linda en Wendy. En daarmee zorgde ze onbewust voor bonje bij Shownieuws. Guido en Iris botsten daar gisteren namelijk flink over aan de desk van Shownieuws. “Het is gewoon heel vaak dat vrouwen sowieso wel een beetje tegen elkaar op worden gezet”, aldus Iris.

Het wekt verbazing bij zowel Guido als Bram Moszkowicz. In koor: “Worden gezet?!”

Iris: “Zeker, ik denk wel dat er een soort van sfeer wordt gecreëerd soms dat vrouwen elkaar dan niet aardig vinden.”

Guido: “Maar dat doen ze toch zelf?”

Iris zwaar geprikkeld: “Als je mij nou even laat uitpraten, Guido, dan hoor je ook wat ik bedoel. Dat is denk ik wel handig.”

‘Ik zeg NIKS meer!’

Guido schrikt zich een hoedje van de zichtbaar geërgerde Iris, omdat de twee normaal gesproken altijd twee handen op een buik zijn. “Ik zeg al helemaal niks meer.”

Iris: “Nou, goed, heel goed. We gaan door.” Vervolgens houdt ze een heel verhaal over female empowerment.

Guido daarna: “Ik heb geluisterd nu, ik heb mijn mond gehouden, maar wat bedoel je nou precies met: die worden tegen elkaar opgezet? Wie doen dat dan?”

Iris: “Ik denk dat het smeuïger wordt gemaakt.”

Guido: “Door wie?”

Iris: “Nou, ik denk onder andere misschien door de media.”

Geer en Goor

Wat een onzin, zegt Bram. Hij wijst op ruziënde tv-mannen. “Wat denk je dan van Gerard Joling en Gordon? Worden die ook opgezet tegen elkaar? Want als ik je goed begrijp zeg je dat bij vrouwen derden hen tegen elkaar opzetten.”

Iris: “Ik merk wel inderdaad in de media dat mensen het soms fijn vinden om vrouwen tegen elkaar op te zetten. Ik heb er even geen andere tekst voor. Het lijkt dan alsof het een soort catchfight of bitchfight of krabbenmand is.”

Bram: “Ik betwijfel of ze worden opgezet door iets of iemand. Ik denk dan aan Gordon en Gerard Joling, die ook regelmatig met elkaar in de clinch liggen en daar zeg je niet van dat ze tegen elkaar worden opgezet.”

Iris: “Dat vind ik toch anders. Dit zijn echt drie presentatrices, alle drie blond, alle drie een beetje in dezelfde league ook.”

‘Sorry, dit weiger ik’

Guido vindt dat Iris heel veel onzin uitkraamt. “Ik weiger te geloven wat jij nu zegt. Sorry, ik ben het normaal gesproken altijd met jou eens en met plezier, maar ik vind dat als je het nu weer in de hoek gooit van: ‘Die vrouwen kunnen er zelf bijna niks aan doen.’ Sorry, ik ken ook vrouwen waarbij er standaard ruzie is als er meer dan één vrouw in de ruimte is.”

Hij besluit: “Ik vind het onzin om te zeggen dat als deze drie toppers onderling wat schuren, dat het dan de schuld van de media is. Deze vrouwen zijn natuurlijk ook wel heel erg gewend om zeg maar wat rumoer te veroorzaken rondom zichzelf. Soms is het ook best lekker als je op die manier een beetje in de media komt. Rumour around the brand.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen