Ziet Danny de Munk geplaagde Marco Borsato als een lotgenoot?

Danny de Munk is ternauwernood ontsnapt aan een abrupt einde van zijn carrière: de verkrachtingszaak tegen hem is met een sisser afgelopen. Leeft hij mee met Marco Borsato?

Marco Borsato en Danny de Munk © NPO, William Rutten

Het is ongekend hoeveel BN’ers de afgelopen jaren op de wip zaten en zitten; de ene na de andere kop rolde, en we zijn nog láng niet klaar. Danny de Munk werd bíjna gecanceld, maar hij heeft de beschuldiging van verkrachting redelijk goed van zich af geslagen. Marco Borsato, die wordt vervolgd voor ontucht met een minderjarig meisje, zit al jarenlang thuis.

Danny over Marco

Leeft Danny als geplaagde BN’er nou automatisch mee met zo’n Marco? “Dat heb ik ook geleerd: we weten niet wat daar gebeurd is. Elke zaak en elke waarheid is anders”, zegt de zanger in weekblad Weekend.

En Tom Egbers dan? “Wat ik heb geleerd in de afgelopen periode, ook tijdens corona, is dat ik niet meer moet reageren op van alles. Drie jaar geleden was ik misschien opener, maar dat gepraat over iedereen, dat is alleen maar olie op het vuur gooien. Ik ben heel sociaal, misschien wel iets te sociaal geweest, en misschien ook naïef, al ben ik 54.”

‘Alles veranderd’

De tijden zijn gewoon veranderd, aldus Danny. “Als je ziet wat Dries Roelvink over zich heen kreeg na dat gedoe met zijn zoon Dave, dan denk ik: waar zin we allemaal in beland? Je moet nu alles maar publiekelijk bewijzen, maar ik vind als je thuis maar verantwoording aflegt. Op een gegeven moment moet je ook stoppen met jezelf steeds maar te verdedigen.”

Eén ding is zeker: Danny is wel vreemdgegaan. “Ik heb gezoend, en dat had ik beter niet kunnen doen. Dat heb ik ook bekend. Maar laat iedereen lekker naar zichzelf kijken. Verantwoording hoef ik niet aan Nederland af te leggen, maar thuis. Ik heb aan mijn advocaten kunnen bewijzen dat waar ik van beschuldigd werd, nooit plaats had kunnen vinden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Marco Borsato ooit nog zo groot kan worden als hij was?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen