Danny de Munk ontkent MeToo-beschuldiging: ‘Het is vreselijk’

Danny de Munk herkent zich niet in de beschuldigingen van drugsgebruik en seksueel grensoverschrijdend gedrag, die zijn geuit in een veel bekeken juicevideo van Yvonne Coldeweijer.

Danny de Munk © RTL 4

Na de uitspraken van Danny de Munk dat hij niet bang is voor de juicekanalen, heeft Yvonne Coldeweijer extreem veel tips binnengekregen over zijn nogal losbandige gedrag. Ze kon er behoorlijk om lachen, tótdat een jonge vrouw aan de bel trok die vertelde over haar vermeende MeToo-ervaringen met Danny in 2007. Toen was hij 37 en zij nog maar 21.

Veel pijn

Danny wordt sindsdien verbaal gestenigd op het internet, maar volgens de zanger is dat onterecht. Hij heeft nu eindelijk een verklaring uitgegeven. “Een week geleden meldde ik dat ik niets te vrezen had van juicechannels omdat ik niets te verbergen heb. Achter die woorden sta ik nog steeds”, zegt hij.

Hij ontkent alles. “Ik ontken pertinent de beschuldigingen uit de video. Ik zit inmiddels veertig jaar in het vak en sta bekend als een perfectionist en een professional. Het doet mij dan ook heel veel pijn dat deze beschuldigingen worden geuit, vooral omdat dit zijn weerslag heeft op mijn hele gezin en familie. Zo ontvangen mijn kinderen inmiddels beledigingen en ernstige verwensingen.”

Vreselijk

Hoewel Danny alles ontkent, lijkt hij toch een slag om de arm te houden. “De MeToo-beschuldiging vind ik vreselijk. Daar herken ik mij absoluut niet in. Als iemand meent dat ik hem of haar onjuist heb behandeld, dan hoop ik dat diegene melding doet bij de juiste instanties, zodat dit op professionele wijze onderzocht kan worden.”

En hoe zit het met de beschuldigingen van drugsgebruik op het podium van de musical Ciske de Rat? Het is volgens zijn advocaat ‘zeer onaannemelijk dat iemand in een grote musical speelt onder invloed van harddrugs, waarin op het hoogste niveau – vaak gelijktijdig – gezongen, gedanst en geacteerd moet worden’.

En al die verhalen over het vreemdgaan dan? Tot in de tourbus aan toe? Dat is ‘praktisch uitgesloten’, aldus zijn advocaat. “Aangezien er altijd minimaal 35 personen in de bus aanwezig waren.”

Juridische stappen

Gaat Danny juridische stappen ondernemen? Zijn advocaat Annemiek van Spanje reageert: “Op dit moment bekijken wij met cliënt of het nemen van juridische stappen zinvol en wenselijk is. De beschuldigingen zijn door een juicechannel zonder inachtneming van de primaire journalistieke beginselen gedeeld.”

Er had hoor en wederhoor moeten plaatsvinden, vindt de advocaat. “Dat is niet gebeurd. Dat neemt niet weg dat cliënt uiteraard zijn volledige medewerking zal verlenen aan een onafhankelijk onderzoek.”

Annemiek werkt voor het advocatenkantoor Kasem & De Vries van Royce de Vries, de zoon van Peter R. de Vries. Hij stond eerder onder meer RTL Boulevard-presentatrice Bridget Maasland bij.

Danny zegt gewoon aan het werk te blijven. Musicalgigant Stage, die Ciske de Rat produceerde, kondigde eerder al aan onderzoek te gaan doen.

Juicevideo

De juicevideo van Yvonne:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gelooft u Danny de Munk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen