Anouk heeft niets van John de Mol gehoord: ‘Ze zijn allemaal bang’

Anouk heeft niets meer van John de Mol gehoord sinds het misbruikschandaal rond The Voice of Holland aan het licht is gekomen. “Ik denk dat mensen bang zijn om mij te bellen.”

Anouk en John de Mol © NPO

John de Mol heeft er jaren en jaren over gedaan om Anouk zo ver te krijgen om mee te doen als coach aan The Voice of Holland. Hij wilde dat zó graag dat hij al die gesprekken persoonlijk met haar voerde. Het eerste gesprek vond al plaats vóór de start van het programma in 2010. Toen deed hij haar een ongekend financieel voorstel.

Bloedbedrag

Anouk mocht mede-aandeelhouder worden van het Voice-format als ze in 2010 zou zijn ingestapt. “Dat ik daar nee op zei, was natuurlijk een heel domme zet, achteraf. Als ik dat had gedaan, had ik hier niet meer hoeven zitten, dan had ik ergens een eilandje gehad en had je me nooit meer teruggezien”, vertelt ze in de Volkskrant.

Aangezien ze toen nog geen tv-interesse had, weigerde Anouk het aanbod. Na vele jaren wist John haar alsnog te strikken. “We hebben een paar keer met elkaar gezeten, voor een drankje of om iets te eten. (…) Hij heeft het volgehouden en gekregen wat hij wilde. Voor een bloedbedrag, haha.”

Zwijgende John

Waar John al die jaren ontzettend fanatiek was om Anouk aan boord te krijgen, is hij sinds het uitkomen van het misbruikschandaal rond The Voice stil. Heel stil. Ze heeft nooit meer iets van hem gehoord. “Nee. Alleen Peter van der Vorst belde.”

Waarom doet zo’n John de Mol dat niet? “Ik denk dat mensen bang zijn om te praten, bang zijn om mij te bellen. Iedereen is bang dat er opnamen worden gemaakt van gesprekken, screenshots van appjes, het is allemaal gevaarlijk. Dat gevoel heb ik.”

Bonje met Peter

Peter van der Vorst, de tv-baas van RTL, heeft Anouk dus wel gebeld. En met de inhoud van dat gesprek is Anouk niet bepaald discreet omgegaan. Ze heeft naar buiten gebracht dat Peter als een ‘gillend speenvarken‘ aan de lijn hing.

Hoe is hun contact nu? “Hij vond me een backstabber. We hebben het uitgepraat, het is weer oké.”

Fragment

Anouk in The Voice:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

John de Mol haalde Anouk hoogstpersoonlijk naar The Voice toe, maar zwijgt als het misloopt. Laf?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen