Anna Nooshin gespaard door Telegraaf: ‘Krijgt al genoeg kritiek’

Een meevaller voor Anna Nooshin. Een journaliste van De Telegraaf heeft haar tenenkrommende ‘documentaire’ bekeken en besloten er niet over te schrijven. “Ze krijgt al genoeg kritiek.”

Anna Nooshin © Amazon Prime

Anna Nooshin heeft een documentaireserie op Prime Video waarin ze zwelgt in het zelfmedelijden: afschuwelijk. Je hoort er bijna niemand over, behalve haar BN’er-vrienden die betaald krijgen om er wat positiefs over te zeggen. Zelfs influencer Bas Smit, de man van Nicolette van Dam, heeft de docu bejubeld in ruil voor wat centen.

‘Het is verschrikkelijk’

Telegraaf-journaliste Kitty Herweijer, de opvolger van Rob Goossens, heeft ook gekeken naar ‘Anna: Status’ en vond het tenenkrommend. “Ik keek laatst naar de documentaire over Anna Nooshin. Dat was verschrikkelijk”, zegt ze in de mediapodcast van de krant.

Ze vervolgt: “Anna is eerder beschuldigd van geregisseerde kwetsbaarheid en het idee met deze documentaire was eigenlijk dat ze zich daar overheen zou zetten, maar het is eigenlijk precies dat. Een soort van geregisseerde kwetsbaarheid wederom.”

Gemaakte Anna

Anna is heel erg gemaakt, vindt Kitty. “Ik denk dat Anna Nooshin gewoon heel veel moeite heeft om echt te zijn of zichzelf te laten zien. Ik ga er niet te veel over zeggen, want ik had dus besloten dat ik er niks over zou schrijven.”

Waarom dan? “De reden dat ik het niet heb gedaan is omdat ik dacht: ze krijgt vrij veel kritiek. Ik vind er heel veel van, maar ik denk dat ik het even voor me hou. Ik zag dat Yvonne Coldeweijer er een uitgebreide recensie van had gemaakt en ik vermoed wel een beetje dat ik het met die kritiek eens ben.”

Arrogant

Tijdens de coronacrisis ging De Telegraaf er nog wél met gestrekt been in bij Anna. De krant zond toen haar grootste pr-dieptepunt ooit uit: ze weigerde zich voor de camera te verantwoorden over het overtreden van de coronaregels. Op een gegeven moment greep zelfs haar manager in.

Kitty: “Ik heb een tijd best wel veel over social media en influencers geschreven toen ik nog op de online redactie van De Telegraaf zat. En dit is echt de houding van influencers over het algemeen en zeker van hun bureaus en management. Het is echt een heel vijandige benadering van de pers. Ze zien je echt als een soort verlengstuk.”

Vals wijf

Types als Anna willen alleen maar positiviteit en slaan op tilt bij een paar kritische noten, aldus Kitty. “Het is ook allemaal zo poeslief van (zet zeikstemmetje op, red.): ‘Heee.’”

“Allemaal zo heel amicaal en nep en op het moment dat je even iets doet wat hen niet zint, dan heb je meteen bonje of meteen zo’n vals wijf aan de telefoon. Het is echt gruwelijk.”

Podcast

De mediapodcast van De Telegraaf:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen