Peter van der Vorst reageert op ‘gillend speenvarken’-verwijt Anouk

Peter van der Vorst reageert op het verwijt van Anouk dat hij als een ‘gillend speenvarken’ bij haar aan de telefoon zou hebben gehangen. Hij bevestigt dat de emoties even hoog zijn opgelopen.

Peter van der Vorst en Anouk © RTL

Anouk stapte na het uitkomen van het grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van The Voice direct op als coach. Ze maakte in een fel videostatement bekend dat ze niets meer te maken wil hebben met het RTL 4-programma, tot groot ongenoegen van haar baas Peter van der Vorst. Die hing volgens haar als een ‘gillend speenvarken‘ aan de lijn.

Peter reageert

Nu laat Peter in een reactie weten dat hij inderdaad een beetje overstuur was. “Wij waren overvallen door haar Insta-post waarin Anouk ontslag nam, ze had niets vooraf bij ons gemeld. Ook de bewoordingen die ze gebruikte waren heftig, zeker voor iedereen die wel te goeder trouw aan The Voice werkte.”

Hoe ging zijn belletje met Anouk? “Pas de volgende ochtend nam ze de telefoon op. In dat gesprek liepen de emoties even hoog op, maar hebben we ook weer keurig afgesloten.”

Nog steeds ruzie?

Anouk heeft aangegeven het ergerlijk te vinden dat ze helemaal niet ‘in de loop wordt gehouden’ over het onderzoek naar The Voice en de toekomst van het programma. Betekent dit dat er sprake is van ruzie?

Nee, zegt Peter. “We focussen ons nu liever op belangrijker zaken rondom The Voice, zoals het onderzoek dat nog in volle gang is. Verder was het contact met Anouk altijd prima. Ik hoop voor Anouk dat haar concerten snel zijn uitverkocht!”

Hoog van de toren

Story-baas Guido den Aantrekker vindt het niet echt beleefd van Anouk dat ze haar baas Peter zo afvalt op de nationale radio. Hij zegt in Shownieuws: “Ik vind haar best een beetje hoog van de toren blazen. Je kunt wel zeggen: ‘Ik heb verder niets met hem te maken’, maar je zit daar wel ook namens zo’n omroep.”

Anouk had dit professioneler moeten oplossen, vindt Guido. “Je kunt natuurlijk ook even overleggen met de directeur van: is het handig om dit naar buiten te brengen?”

Korreltje zout

Albert Verlinde is het daarmee eens. “Het was ook niet zomaar Anouk die reageerde, het was de opening van het Achtuurjournaal op zondagavond, hè? Het was niet een kleine reactie van iemand. Ik kan me voorstellen als je de directeur van RTL bent en je bent alles aan het timen en doen, dat je denkt: oh, god, daar hebben we daar.”

Guido: “En dat hij zou gillen als een speenvarken moeten we met een korreltje zout nemen, want ik denk dat Peter daar best professioneel in is.”

En wat vindt RTL Boulevard-ster Luuk Ikink? “Anouk is nog gewoon steeds Anouk, zoals we haar ook kennen. Zo klinkt ze ook in dit interview.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de heftige manier waarop Anouk is opgestapt bij The Voice of Holland terecht of oncollegiaal?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen