SBS 6 gaat na de zomer door met kijkcijferflop HLF8: ‘Fijne show!’

SBS 6 gaat na de zomer door met de kijkcijferflop HLF8. Hoewel het programma erg magertjes scoort, vindt de zender het belangrijk om in de vooravond livetelevisie te blijven programmeren.

Hélène Hendriks © HLF8

Hoewel HLF8 een stuk prettiger wegkijkt nu Johnny de Mol is opgestapt als presentator, weet de talkshow ook onder leiding van Hélène Hendriks en Leonie ter Braak niet te scoren. Het programma is vaak erg saai en de gastenlijst ronduit teleurstellend. Het is ook vrij kliekerig: van de week zong Guus Meeuwis nog een liedje voor zijn goede vriend Johnny.

HLF8 gaat door

Telegraaf-verslaggever Jordi Versteegden heeft de primeur. “Vandaag kreeg ik echt sterke geluiden te horen dat HLF8 definitief zou stoppen, maar dat is niet waar. Het gaat dus door, is zojuist bekend geworden. Ik krijg door dat het vanaf 29 augustus met het tweede seizoen op de buis gaat verschijnen”, vertelt hij bij Telegraaf TV.

Talpa-bobo Marco Louwerens laat weten: “HLF8 is een show met een fijne, goede sfeer, met leuke en diverse gasten. Dat vertaalt zich positief door, in zowel inhoud als marktaandelen. Ook in het nieuwe seizoen blijft HLF8 een belangrijk onderdeel van onze programmering.”

3,5 uur live tv

De traditionele televisie ziet live-uitzendingen als de heilige graal in de concurrentiestrijd met videoplatformen als Netflix. “Dagelijks zorgt HLF8, samen met Vandaag Inside, Shownieuws en Hart van Nederland, voor drieënhalf uur live-TV op SBS 6”, zegt Marco.

Hij vervolgt: “Daarmee zitten wij bovenop het gevoel van de dag en bieden wij een onderscheidende programmering.”

Promopraatje

Jordi is niet heel erg onder de indruk. “Een promopraatje natuurlijk.”

Keert Johnny terug als presentator? “Daarover willen ze nog niet zoveel kwijt. Ze zeggen: ‘Over de invulling is nog niet zoveel bekend.’”

Zijn terugkeer lijkt onwaarschijnlijk. Jordi verwacht dat Hélène en Leonie de kar gaan trekken. “Het zou mij niet verbazen als die twee elkaar gaan afwisselen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

HLF8 gaat na de zomer door. Goed besluit van SBS 6?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen