Jeroen Snel vindt Johnny de Mol enorme aansteller: ‘Overdreven!’

Johnny de Mol heeft in de laatste aflevering van de talkshow HLF8 wel héél theatraal afscheid genomen, vindt Jeroen Snel. “Het was écht overdreven”, aldus de royaltykenner van RTL Boulevard.

Jeroen Snel en Johnny de Mol © HLF8

Waarom tv-sterren denken dat de kijker zit te wachten op minutenlange afscheidsmonologen is een raadsel, maar ze kregen er afgelopen week weer twee voorgeschoteld. Giovanca Ostiana zat in Op1 minutenlang te mijmeren over wat een geweldige kans de talkshow voor haar is geweest en toen moest Johnny de Mol nog leeglopen bij HLF8.

‘Echt minútenlang!’

Johnny wandelde vrijdag aan het eind van de laatste uitzending naar het andere uiteinde van zijn talkshowtafel en begon daar echt minútenlang te ratelen over rollercoasters, over zijn o zo geweldige redactieleden die zo ontzettend veel zouden hebben moeten doorstaan en over zijn gezin dat thuis geduldig op hem wacht.

Het was allemaal zó grotesk dat zelfs Jeroen Snel het wel een beetje too much vond. En die is als royaltyverslaggever natuurlijk wel wat ceremonie gewend. “Dat uittro, jongen, dat duurde minútenlang”, zegt hij in RTL Boulevard.

Karikatuur

Het afscheid van Johnny leek wel een karikatuur van het programma. Hij stond erbij alsof iemand uit z’n familie weer wat had uitgevreten, terwijl het op de achtergrond barstte van het B-garnituur. Filemon Wesselink met z’n nog gezwollen oogleden, Fred Teeven die de bus moest halen, Heleen van Royen die straks weer werkloos thuis zit en ga zo maar door.

Al met al was het volgens Jeroen Snel echt niet om aan te zien. “Ik denk: schiet nou eens op. Ik heb het gekeken, maar echt: overdreven. Alsof de wereld verging. Dus dat had wel een tandje lager gekund.”

‘Het is onzin!’

Johan Derksen heeft zich ook al zo geërgerd aan het overdreven afscheid van Johnny. Een heel melodramatisch verhaal houden terwijl je eigenlijk alleen in het begin fulltime hebt meegedraaid bij HLF8, gaat volgens hem wel wat ver.

De Vandaag Inside-ster zegt: “Ja, dat hoeft van mij niet. Nee, dit vind ik te ver gaan dit soort privé-opmerkingen om thuis te scoren enzo. Dat vind ik onzin.”

Collega Wilfred Genee: “Oké. Hij voelde het wel zo klaarblijkelijk. Dat was toch wel oprecht, leek mij. Toch?”

Johan: “Ja, ik hou hier niet van dan.”

Fragment

Johnny neemt de tijd om zichzelf uit te zwaaien:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat tv-sterren hun eigen vertrek altijd iets te veel opblazen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen